3 Şerit

Kia, Paris’te yenilenen modellerini sergiledi

KIA en çok ilgi gören modellerinin başında gelen Rio’nun yeni versiyonunu Paris Otomobil Fuarı’nda sahneye çıktı. Dünya prömiyeri yapılan Yeni KIA Rio, önceki nesil versiyona göre daha modern görünümü ve gelişmiş özellikleri ile dikkat çekiyor. KIA, Paris Otomobil Fuarı’nda ayrıca Soul modelinin yenilenmiş versiyonu ve Soul “SX” modelini otomobil severlerle buluşturdu.

KIA, dünya otomotiv pazarının nabzını tutan 115. Paris Otomobil Fuarı’nda (Mondial de l’Automobile) yeni ve yenilenmiş modelleri ile yerini aldı. Yeni KIA Rio’nun dünya prömiyeri yapılırken, Soul ve cmodellerinin de yenilenmiş versiyonları fuarda boy gösterdi.

Yeni KIA Rio’nun dünya galası

2015’te dünya genelinde 473.000 adet satış elde eden ve KIA’nın küresel düzeyde en çok satılan Rio, markanın yıllık satışlarının yüzde 16’sını oluşturuyor. Rio’nun dördüncü nesil versiyonu, B segmentindeki alıcılara ilgi çekici bir paket sunuyor. Yeni Rio, daha çok kişiye hitap etmek üzere tasarlanmış.

Yeni tasarımı ile Rio’ya kendine özgü bir görünüm ve eski modelden daha olgun bir karakter kazandırdı. Yeni Rio’nun sürücü odaklı kabini sınıfının en genişi olarak dikkat çekiyor. 325 litrelik daha büyük yük kapasitesi de otomobil severlere daha çok şey taşıma avantajı sunuyor.

Yeni kabin teknolojileri, güvenlik sistemleri ve bağlantı özellikleri ile donatılan Yeni Rio bugüne kadar üretilen en teknolojik ve en gelişmiş Rio modeli oldu. Hem Android Auto™, hem de Apple CarPlay™ entegrasyonu sunan Yeni Rio, yaya tanıma yeteneği sayesinde sınıfında Otonom Acil Frenleme özelliğine sahip ilk model olarak dikkat çekiyor.

Yeni Rio’nun benzinli ve dizel motor seçenekleri bulunuyor. KIA’nın son geliştirilen üç silindirli, 1.0 litrelik T-GDI (turbo benzinli direkt enjeksiyon) motorlarına sahip olan Yeni Rio, yüksek verimlilik ve düşük emisyon sağlıyor. Ölçüleri küçültülen yeni T-GDI motorun hafif yapısı, Yeni Rio’nun ön taraftaki detaylı işlemden fayda sağlaması ve arabanın virajlarda daha az kütle ve eylemsizliğe sahip olması anlamına geliyor. Dördüncü nesil Yeni Rio, küresel pazarlarda 2017 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

KIA Soul’da yenilendi

kia-soulKIA, en çok beğenilen modellerinden biri olan Soul için bir dizi geliştirme yaptı. Yenilenen Soul’de modern dış ve iç tasarımın yanı sıra yeni güvenlik ve bilgi-eğlence teknolojileri yer alıyor.

Yenilenen Soul, revize edilen metalik ızgara ön ve arka tamponlara, gündüz yanan LED ışıklara, isteğe bağlı HID (yüksek yoğunluklu deşarj) farlara ve KIA markasıyla özdeşleşen “kaplan-burun” ızgaraya sahip oldu. Otomobil severler farklı renk seçeneklerini ve 10 çubuklu 16 ve 17 inç alüminyum alaşım jant tasarımlarını seçebiliyor.

Yenilenen Soul’ün kabin içinde ise tek veya iki tonlu renk seçeneği sunan benzersiz bir kumaş döşemesi yer alıyor. Yeni parlak siyah ve metalik tonlar ile kumanda mekanizması, arabanın içindeki kaliteli ambiyansı artırıyor. Soul’ün kabin içindeki yeni turuncu tasarım paketi, beraberinde turuncu ve gri döşeme, gri dikiş ve turuncu tonları getiriyor. Mevcut tasarım paketleri geliştirilirken, Urban Active özelliği ise aracın kompakt SUV karakterini vurguluyor. Bunu yanı sıra, ön ve arka tekerlek kemerindeki parlak siyah görünümünü, ön ve arka tamponlar ile yan eşiklerin bulunduğu gövde kitini kapsayan bir dizi kozmetik geliştirmeler yapıldı. Otomobil severlerin seçenekleri arasında yer alan The Red Zone paket ise ızgara, ön – arka tamponlar ve eşik üzerinde kırmızı bir ışık setinin yanı sıra, kırmızı tavan ile küçük, kırmızı bir arka rüzgarlık sunuyor.

Tam cep telefonu entegrasyonu

Otomobil severler, KIA’nın en yeni 5, 7 veya 8 inç renkli ve dokunmatik ekranlı bilgi eğlence arayüzlerinden birini seçebiliyor. Yeni sistemler, görsel-işitsel navigasyon sistemi üzerinden akıllı telefona benzer bir dokunmatik ekran kontrolü sağlarken Apple CarPlay™ ve Android Auto™ ile tam cep telefonu entegrasyonunu mümkün kılıyor. Kabinin arkasına yeni bir USB bağlantı noktası eklenmesi, arka koltukta oturan yolcuların mobil cihazlarını şarj etmesine olanak tanırken sürücüler ise yağmur algılama özelliği olan yeni ön cam sileceklerinin keyfini çıkarabiliyor. 7DCT ile donatılmış modellerdeki yeni Sürüş Modu Seçicisi, sürücünün tercihine bağlı çeşitli düzeylerde direksiyon yardımı sağlıyor. Soul, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ile Kör Nokta Algılama özelliğini benimseyerek çok yönlü görünürlük ve güvenliği daha iyi bir şekilde sunuyor. KIA yenilen Soul için dünya genelinden sipariş almaya başladı.

Yeni 204 ps Soul SX

KIA, Soul serisi üzerindeki geliştirmelerin yanı sıra 204 beygir gücüne ve 1,6 litre T-GDI (turbo benzinli direkt enjeksiyon) motora sahip olan yeni Soul “SX” versiyonunun lansmanını gerçekleştirdi. KIA böylece şimdiye kadar tasarladığı en güçlü Soul’e ulaştı.

Soul SX, yeni T-GDI motor ile 0-100 km/saate 7,8 saniyede ulaşırken, 200 km/saat hızına kadar çıkabilecek. Motor, gücünü ön tekerleklere, KIA’nın yalnızca SX modelinde bulunan yeni ve gelişmiş yedi vitesli çift kavramalı şanzıman (7DCT) üzerinden iletirken, hızlı vites değiştirme yeteneği ve tüm viteslerde kararlı hızlanma sağlıyor.

Soul SX, yeni ve benzersiz bir tasarıma sahip. Daha cesur bir ön tampon ve hava girişi ızgarası, çift egzoz borusu, daha geniş yan eşikler ve kendine özgü 10 çubuklu, 18 inç alüminyum alaşım jant tasarımı sunuyor. Modelde bagaj kapısında T-GDI motor rozetinin yanı sıra benzersiz bir kırmızı Soul modeli logosu, ön tampon ve yan eşiklerde yoğunluklu kırmızı tonlar bulunuyor. Kendine özgü kabin rengine, turuncu dikişli siyah kumaş ve deri döşemeye, D şeklinde bir direksiyon simidine ve kabin genelinde ise turuncu tonlara sahip olan Soul SX, dünya otomotiv pazarına sunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir