3 Şerit

Yeni Suzuki Baleno tanıtıldı

Suzuki yeniden hareketlenme hedefleyen orta vadeli yönetim planı “Suzuki Next 100” çerçevesinde geliştirdiği ilk model olan Yeni Baleno, Bahçeköy’de gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı. Yeni Baleno 58 bin 750 TL fiyat ile Türkiye’de satışa sunuldu.

Suzuki_Baleno (4)Uzun bir sessizliğin ardından Türkiye’deki yeniden yapılanma süreciyle birlikte atağa kalkan Japon otomobil üreticisi Suzuki, markanın yeni modeli olan Baleno’yu Türkiye’de satışa sundu. Bu yıl Mart ayında düzenlenen 86’ncı Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen Avrupa tanıtımının ardından Türkiye’de yollara çıkmaya hazır. Kompakt otomobil üretiminde kendini geliştiren ve bu konudaki iddiasını ürettiği otomobillerle ortaya koyan Suzuki, Baleno ile mücadele edeceği orta segmentte fark yaratmayı hedefliyor. Baleno’nun sahip olduğu tasarım, pratiklik, performans ve yakıt verimliliği ile pazarın önemli oyuncularından biri olacağını söyleyen Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan, “Baleno sahip olduğu özellikleri ve boyutları itibariyle B segmentinin dışına taşıp C segmentinde yer alan bir model. Bu sayede her iki segmentten de pay alabilecek bir model olduğuna inanıyorum” dedi.

“Suzuki Next 100” stratejisiyle üretilen modellerin markayı yeniden hak ettiği noktaya Suzuki_Baleno (6)ulaştıracağını vurgulayan Ümit Karaarslan, “Suzuki 2020 yılına kadar her yıl yeni bir model tanıtacak. Swift, Jimny ve Vitara’nın ardından bu yıl içerisinde Türk tüketicisi ile buluşturduğumuz yeni Baleno ile de Suzuki olarak hedeflediğimiz pazar payına ulaşmak için önemli bir fırsatı yakalayacağız. Suzuki için 2016 yılı pazara yeniden giriş yılı oldu.  Suzuki model ailesinin tamamlanması ile birlikte Yepyeni Vitara, Swift, Jimny ve Baleno ile pazarda şubat ayından bu yana hızlı dönüşümüze devam edeceğiz. Otomobilde 3 yıl içinde yüzde 2’lik pazar payına erişme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Suzuki_Baleno (7)Suzuki’nin tasarım felsefesi

Kompakt otomobil üretimi konusunda sahip olduğu 60 yıllık tecrübeyi en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen Suzuki’nin bu doğrultuda geliştirdiği ilk otomobil olan Baleno hem marka hem de yer aldığı orta segment adına yeni bir çağın başlangıcını temsil ediyor. Daha sofistike ve olgun görünümünü, stil, geniş iç hacim ve eğlenceli sürüş karakteriyle birleştiren Baleno, akıcı tasarım felsefesiyle şekilleniyor. Suzuki’nin sıfırdan tasarladığı bir model olması itibariyle orta segmente iddialı bir giriş yapan Baleno, sunduğu geniş iç hacim ile dikkat çekiyor. Tamamen sıfırdan yaratılan yeni bir platform üzerinde yükselen Baleno, alçak, geniş ve sportif bir tasarıma sahip. Ön kısımda aracın köşelerinden yükselen ve çamurluğa doğru çekilen farlar Baleno’nun sportifliğini vurguluyor. Baleno’ya yandan bakıldığında ise akıcı çizgiler, uzun aks mesafesi ve eğimli arka bagaj kapağı Baleno’nun dinamik tasarımını pekiştiren unsurlar olarak öne çıkıyor.

Yeni ve hafif platformSuzuki_Baleno (14)

Yeni platformu ile oldukça düşük bir ağırlığa sahip Baleno, bu sayede çok daha başarılı hızlanma, yüksek viraj kabiliyeti ve frenleme performansı gösteriyor. Baleno’nun ağırlığının azaltılmasında aynı zamanda yüksek yakıt verimliliği, gürültü, titreşim, sertlikte azalma ve yüksek manevra kabiliyeti de hedeflenmiş. Verimli kullanılan platformu iç mekânda çok daha geniş bir yaşam alanına dönüştürüyor. 320 lt’lik bagaj hacmi de Baleno’nun öne çıkan özelliklerinden biri.

Dualjet motor

Baleno’nun inovatif platformuna, yüksek gaz tepkisi sportif bir kullanım hissi sunan yeni nesil atmosferik Dualjet motor eşlik ediyor. Çok noktalı enjeksiyon sisteminin desteği ile güçlü fakat aynı zamanda tutumlu karakteriyle öne çıkan 1.2 litre hacmindeki Dualjet motor, 90 bg güç ve 120 Nm tork üretiyor. Manuel şanzımanın yanı sıra sonsuz oranlı CVT otomatik vites seçeneğinin de opsiyonel olarak tercih edilebilen bu motor, 100 km’de ortalama 4.7 litrelik yakıt tüketim değerine sahip. CVT şanzımanın yüksek süratlerde motor devrini düşük tutacak oranlarda çalışması, özellikle uzun yolda yakıt tüketimine büyük katkı sağlıyor. Aynı zamanda şehrin yoğun trafiğinde de sarsıntısız vites geçişleri sayesinde daha konforlu bir sürüş deneyimi sunabiliyor.

Yeni Baleno’nun donanımıSuzuki_Baleno (2)

‘GL’ adı verilen, tek donanım listesine sahip olan Baleno’da, 6 Hava Yastığı, ABS, EBD, BAS, ESP, Lastik Basınç Uyarı Sistemi, Yokuş Kalkış Destek Sistemi standart olarak sunuluyor. Baleno’da ayrıca, bluetooth bağlantılı direksiyondan kumandalı müzik sistemi, USB&AUX girişi, yol bilgisayarı, vites konum göstergesi, refakatçi aydınlatma sistemi, otomatik farlar, karartılmış arka camlar, LED gündüz farları, 16 inç alaşımlı jantlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, krom kaplı kapı kolları, önde ve arkada 12V güç çıkışı, elektrik kumandalı aynalar da diğer standart donanım ekipmanları bulunuyor.

Suzuki’nin Next 100 startejisi

Suzuki_Genel_Muduru_Ümit_Karaarslan_21Baleno dahil ürün gamındaki yeni modellerin, Suzuki’nin küresel anlamda uyguladığı ve markanın yeniden atağa kalkmasını sağlayacak orta vadeli yönetim planı “Suzuki Next 100” çerçevesinde, özel imalat mantığı ile üretildiğini söyleyen Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1950 yılından bu yana kompakt otomobil üretiminde uzmanlaşan Suzuki, önümüzdeki 100 yıl boyunca sürdürülebilir büyümeyi desteklemek amacıyla başlattığı “Suzuki Next 100” orta vadeli yönetim planını hayata geçirdi. Suzuki’nin “müşteriye odaklanmayı” temel alan yeni stratejisi, üretimde kaliteyi artırmak, benzersiz ürünler yaratmak, teknolojik gelişim ve üretim yeteneğini artırmayı amaçlıyor. Bu stratejinin bir diğer önemli parçasını yeni platform stratejisi oluşturuyor. Rijitliği ve düşürülmüş ağırlığı ile öne çıkan yeni nesil platformun kullanıldığı Suzuki modelleri, düşük yakıt tüketimi, çarpışma güvenliği, iç hacim verimliliğinin yanı sıra; sürüş esnasında ihtiyaç duyulan yol tutuş, hızlanma ve frenleme konularında da beklentilerin üzerinde bir performans sunuyor. Önümüzdeki dönemde öncelikli olarak Suzuki’nin bu bilinçle ürettiği Baleno, Vitara ve Swift ile Türkiye’de yeniden markamızı hak ettiği noktalara ulaştıracağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir