3 Şerit

TUREB 3. kez ”Büyük Taarruz Bisiklet Turu” düzenliyor

Turist Rehberleri Birliği 3’üncü Büyük Taarruz Bisiklet Turu için hazırlıklarını tamamladı. Pedallar, 26 Ağustos’ta Atatürk’ün Büyük Taarruz’u yönettiği Kocatepe’den dönmeye başlayacak. Ulusal Kanal’a konuşan TUREB Başkanı Zeki Apalı, “100 Yıl önce atalarımız nasıl birlik olup vatanı savunduysa, biz de vatanımızı savunacağız” dedi.

6 Ağustos 1922, yer Kocatepe… Atatürk’ün sabah saat 5:30’da verdiği emirle Türk Ordusu Osmanlı’yı parçalayan Sevr Antlaşması’nın uygulayıcısı Yunan Ordusu’nu Anadolu’dan süpürmeye başladı.Tek yürek olan millet 14 günde İzmir’i düşman çizmesinden kurtardı.

Son 3 yılda olduğu gibi bu yıl da bisiklet pedalları, büyük zafer için çevrilecek.Turist Rehberleri Birliği, 3’üncü Büyük Taarruz Bisiklet Turu düzenleyecek. Tur, Afyon Kocatepe’de başlayıp, İzmir’de son bulacak.
Ulusal Kanal’a konuşan TUREB Başkanı Zeki Apalı, tur boyunca Türk Ordusu’nun geçtiği güzergahı izleyerek yaklaşık bin kilometrelik bir mesafede pedal çevireceklerini söyledi.
Apalı, bisikletçilerin Anıtkabir’de göndere çekilmiş bir bayrağı yanlarında taşıyacaklarını tur sonunda ise İzmir’e teslim edeceklerini belirtti.

kaynak:ulusalkanal

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir