3 Şerit

V1 Sezonu Açıldı

V1 Challenge 2016 sezonu, İzmir Ülkü Park Yarış Pisti’nde başladı. Birbirinden ünlü ve başarılı 20 pilotun start aldığı ilk haftada, müthiş heyecan yaşandı.

V1’in ilk haftasında yaşanan yüksek mücadele, sıcak geçecek sezonun ilk sinyallerini verdi. Pilotlar  arasındaki rekabet, kelimenin tam anlamıyla tavan yaptı. Antrenman turlarında ısınan pilotlar, sıralama turlarında avantaj yakalamak ve en hızlı isim olmak için kıyasıya mücadele etti. Sıralama turları sonunda genç pilot Ayhan Can Güven en iyi zamanı yapıp ‘pol’ pozisyonunu elde ederken, şampiyonanın iddialı isimlerinden Burak Çukurova ikinci, Göksun Erkek ise üçüncü sıradan start alma hakkını kazandı.

İlk yarışta Burak Çukurova show yaptıV1 Sezonu başladı(3şerit.com)

İzmir Ülkü Park pistinde yapılan ilk yarışta; Burak Çukurova, ikinci sıradan start almasına rağmen daha start anında öne fırladı ve liderliğe yükseldi. Liderliğini 12 tur boyunca koruyan tecrübeli pilot, yarış sonunda damalı bayrağı geçen ilk isim oldu. Sezona iyi bir başlangıç yapan Burak Çukorova’nin ardından, start anında üçüncülüğe kadar gerileyen ancak daha sonra iyi bir yarış çıkarıp rakibini geçen Ayhan Can Güven ikinci, Göksün Erkek üçüncü geldi. İlk yarışta spin atanlar, pistten çıkanlar ve tozu dumanı birbirine katanlar ise Ülkü Park’taki heyecanı bir doz daha yükseltti.

İkinci yarışt Ayhan Can Güven’in

Format gereği ilk yarışta puan alan ilk 12 pilotun tersten start aldığı ikinci yarışta tam bir heyecan fırtınası yaşandı. On birinci sıradan start alan Ayhan Can Güven müthiş bir atak yaparak 8’inci turda liderliği ele geçirdi. Kıran kırana geçen son 4 tur sonunda birinci gelen genç pilot Ayhan Can Güven’in sevinci görülmeye değerdi. İlk haftanın son ayağında Okan Tanrıverdi ikinci, ilk yarışın birincisi, eski şampiyonlardan BURAK ÇUKUROVA ise üçüncü oldu.

Çetmen sponsorluğundaki para ödülleri sahiplerini buldu3şerit_V1_Volkicar

Türkiye’nin ilk para ödüllü şampiyonası V1, başarılı pilotlarını ödüllendirme geleneğini bu yıl da sürdürdü ve toplam 102.000 TL ile ödül miktarını rekor seviyelere çıkardı. Her yarıştan ayrı ayrı puan ve para ödülünün kazanıldığı organizasyonda, Çetmen sponsorluğunda 1’incilere 5.000 TL, 2’ncilere 2.500 TL ve 3’üncülere 1.000 TL para ödülü verildi. Böylece sezonun ilk haftasında yapılan 2 yarış sonunda toplam 17.000 TL para ödülü sahiplerini buldu.

23 yaş altı Gençler Kategorisi ve 40 yaş üstü Master Cup’ta ise ilk haftanın 1. ve 2’nci yarış sıralaması şu şekilde gerçekleşti.

Gençler Kategorisi / 1.Yarış3şerit_V1_motorsporları

  1. Ayhan Can Güven
  2. Can Toprak Candan
  3. Eren Burkay

Gençler Kategorisi / 2.Yarış

  1. Ayhan Can Güven
  2. Eren Burkay
  3. Ubeyde Saygılı

Master Cup / 1.Yarış

  1. Adem Çetmen
  2. Galip Atar
  3. Ahmet Burkay

Master Cup / 2.Yarış

  1. Adem Çetmen
  2. Ahmet Mutlubaş
  3. Cem Yudulmaz

Türkiye’nin popüler motor sporları organizasyonu olan V1 Challenge, bu yıl pistlerin efsane şampiyonu Ümit Ülkü’nün ev sahipliğinde, Volkan Işık ve ekibi danışmanlığında, SHE PR & Creative tarafından organize ediliyor. TRT Spor’dan yayınlanan şampiyona, milyonları ekran başına topluyor. Türk yarış otomobili Volkicar’ların, heyecan dolu yarışı V1 Challenge, 18 Eylül’de Aydın Şehir Yarışı ile devam edecek.

V1 Challenge 2016 Takvimi

1.Hafta 21 Ağustos 2016 İzmir Ülkü Park Yarış Pisti
2.Hafta 18 Eylül 2016 Aydın Şehir Yarışı
3.Hafta 16 Ekim 2016 İzmit Körfez Yarış Pisti
4.Hafta 30 Ekim 2016 İzmir Ülkü Park Yarış Pisti
5.Hafta 13 Kasım 2016 İzmir Ülkü Park Yarış Pisti
6.Hafta 27 Kasım 2016 İzmir Ülkü Park Yarış Pisti

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir