3 Şerit

İki İtalyan ikonunun birleşimi: Fiat 500 Riva

Fiat 500, 1957’de piyasaya çıktığında otomobil sahibi olmayı kolaylaştırmanın yanı sıra, o dönemin stil ikonu olmayı başarmıştı. Aynı yıllarda ortaya çıkan Riva Aquarama sürat teknesi de, 500 gibi ulaşılabilir olmasa da, bir stil ve statü sembolü olarak Riva’yı dünyanın önde gelen yat üreticileri arasına yerleştirdi.

Yaklaşık 60 yıl sonra, bu iki önemli İtalyan ikonu bir araya geldi ve ortaya Fiat 500 Riva’yı çıkardı. Otomobil, ilk bakışta sadece rengiyle ayırt edilebiliyor. “Sera Mavisi” adındaki bu renk, Riva’nın teknelerinde kullanılan en popüler renklerden birisi olduğu için seçilmiş ve sadece sınırlı sayıda üretilecek olan bu modelde kullanılacak. Convertible versiyonunda yine sadece bu modelde kullanılacak olan mavi kumaş tavan mevcutken, hatchback versiyonu cam tavan ile sunulacak. Dış tasarımdaki dikkat çeken diğer ayrıntılar ise, krom ayna ve kapı kolları ve Riva logoları.

Riva’nın yaptığı asıl dokunuşlar, ancak otomobilin içine bakıldığında net bir şekilde anlaşılıyor. Göze çarpan ilk şey, el boyaması maun ve akçaağaç paneller. Ahşabın aracın ömrü boyunca esnekliğini ve gücünü koruması için karbon destekler kullanılmış. Vites topuzu ve kapı içleri de tek parça maundan oyularak yapılmış. Koltuklar, İtalyan mobilya üreticisi Polrona Frau’nun ürettiği fildişi rengi deriyle kaplanarak yüksek kalite hissi verilmeye çalışılmış.

500_riva_interior

500 Riva, tasarımının dışında en üst seviye donanıma da sahip. Yedi adet hava yastığı ve bol miktarda elektronik güvenlik donanımı standart olarak sunuluyor. Motor seçenekleri ise; 1.2 litre 69hp, TwinAir 85hp ve TwinAir 105hp.

Sınırlı sayıda üretilecek olan 500 Riva, Ağustos ayı sonundan itibaren Avrupa’da satışa sunulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir