3 Şerit

İstasyon yasakladı, bisikletlilerin tepkisi yasağı kaldırttı

Mersin’in Mezitli ilçesinde bulunan akaryakıt istasyonu BP istasyonunda bisikletlilerin hava kullanması konusunda yasak getirilerek Hava/Su bölümüne yasak ile ilgili bir yazı asıldı. Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine firmanın resmi twitter hesabından yapılan açıklama ile bu uygulamanın kaldırılığı açıklandı. 

Mersin’de bir akaryakıt istasyonunda “Bisikletlerin Hava Kullanması Yasaktır” yazısının asılmasının ardından sosyal medya üzerinden çığ gibi büyüyen bisikletli grupların tepkisi firmayı geri adım atmaya zorladı.

Yasağın konulmasının ardından ilk yapılan açıklamalarda bazı bisikletçilerin havayı bilinçsiz olarak kullanıp, lastiklerine gereğinden fazla hava basarak patlattıkları ve yaralandıkları, bu sebeple bu yasağın getirildiği söylenmişti. Ancak bisikletli grupların sosyal medya üzerindeki tepkilerinin büyümesinden sonra BP Türkiye resmi Twitter hesabından bu uygulamanın kaldırıldığını belirten bir açıklamada bulundu. Böylece bu tepkileri ile bisikletliler haklarını yeniden kazanmış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir