3 Şerit

Yenilenen Citroen C3 Türkiye yollarına çıkıyor

Citroën’in küçük sınıfta 3.5 milyonu aşkın satış adedini geride bırakan başarılı modeli C3, tamamen yenilenerek segmentinde ilklere imza atmaya hazırlanıyor. Citroën Advanced Comfort programı dahilinde geliştirilen yeni C3’te, markanın ana felsefesi olan konfor ön plana çıkarılmış. Yeni Citroën C3 araç içindeki yaşamı iyileştirmek için öncü yenilikler sunuyor.

Kompakt boyutlu şehir otomobili

5 kapılı yeni Citroën C3, 3.99 metre uzunluğuyla kompakt ve pratik yapısını koruyor ve 10.7 metrelik dönüş yarıçapı ile de şehir hayatındaki kıvraklığını sürdürüyor. Cesur tasarımı, yüksek motor kaputu ve karizmatik duruşa sahip ön yüzüyle yeni C3, enerjik bir görünüm sergiliyor. Çift gövde rengi opsiyonuyla birlikte 36 farklı renk kombinasyonu, otomobili sipariş ederken oluşturulabiliyor. Ayrıca, sis farlarının çerçeveleri, yan aynalar, C sütunları kaplamaları ve “Airbump” adındaki gövde korumlarında da renk seçenekleri mevcut olacak.

Citroën Advanced Comfort programı ile konfor hissiyatı, hem görsel hem de fiziksel olarak konforlu olan koltuklar, yolcu bölümüne optimum ışık seviyesini sağlayan panoramik cam tavan, saklama özellikleri ve cömert iç alan ile başlıyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma özellikli anahtarı da barındıran yeni C3’ün tüm fonksiyonlarına, ergonomik kullanım sunan 7 inçlik ekrandan erişilebiliyor.

c3_interior

En son teknolojileri barındıran yeni sosyal fenomen

Yeni Citroën C3, dünyada ilk kez sunulan ve ”Otomobil Dünyasının Yeni Sosyal Fenomeni” unvanını kazanacak bir teknolojiyi barındırıyor: Citroën ConnectedCam. Citroën C3, sosyal ağlarda günlük yolculuklarınızı paylaşabildiğiniz veya kaza gibi durumlarda kanıt niteliği sunmak için tasarlanan, dikiz aynasının arkasına yerleşimli bir HD kamera sistemi Citroën ConnectedCam gibi son teknolojiler ile donatıldı. Citroën C3’ün sürücü destek sistemleri ayrıca şunları içeriyor: Ses tanıma özellikli 3D navigasyon, geri vites kamerası, şerit değiştirme uyarısı ve kör nokta uyarısı. Aracın tüm fonksiyonları 7 inç dokunmatik ekrandan yönetilebilecek. 

Benzinli ve dizel motor seçenekleri

Yeni C3, yüksek verimlilik sunmayı hedefleyen PureTech benzinli ve BlueHDi dizel motorları ve EAT6 otomatik şanzıman ile piyasaya sunulacak. Manuel şanzımanlı PureTech 3 silindirli benzinli motor, 68 HP, 82 HP ve 110 HP seçeneklerine sahipken, dizel güç üniteleri BlueHDi 75 HP ve 100 HP ile satışa sunuluyor. Otomatik şanzıman seçeneğinin otomobil piyasaya çıktıktan sonra geleceğini de belirmek gerekiyor.

Copyright William Crozes @ Continental Produtions

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir