3 Şerit

Bisikletliler ve yayalara özel aydınlatma çözümü

Aydınlatma sektörünün önde gelen kuruluşlarından Schréder dış aydınlatmada yeni çözümleri ile fark yaratıyor. Enerji tasarrufu ve sürdürülebilirliğe odaklanan Schréder, bisiklet ve yaya yolları için güvenlik ve hayatı kolaylaştıran çözümler sunmayı hedefliyor. Schréder bu kapsamda,  hızlı bisiklet yolları ve yürüyüş parkurları için “U-MOVE”; güvenli, şehir içi ve dışındaki bölgelerde yer alan kestirme yollar için “U-SAVE” ve eğlence, dinlenme alanları için “U-ENJOY” çözümlerini piyasayla buluşturuyor.

Önde gelen dış aydınlatma şirketlerinden olan Schréder’in geliştirdiği özel çözümlerle açık hava, bisiklet ve yaya yolları ve yerel yönetimlerde operasyonel fayda, güvenli, rahat, kalıcı ve akıllı ortamlar sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, Schréder, hızlı bisiklet yolları ve yürüyüş parkurları için “U-MOVE”;  güvenli, şehir içi ve dışındaki bölgelerde yer alan kestirme yollar için“U-SAVE” ve eğlence, dinlenme alanları için “U-ENJOY” çözümlerini piyasaya sunuyor.

SONY DSC

“U-MOVE” hızlı bisiklet yolları ve yürüyüş parkurlarında insanların hızlı ilerleyebilmelerini sağlayan doğru ışığın oluşmasını sağlıyor. Armatürlerin yol üzerinde sensor algılama özelliği sayesinde kullanıcı yaklaşırken aydınlatma seviyesi artıyor. Aydınlatma seviyeleri arasındaki rahat geçiş kullanıcılara güvenlik ve konfor sağlıyor. Ayrıca Alt geçit, köprü veya korkuluklara yerleştirilen armatürler arasında iletişim kurulabiliyor.

Kestirme yollarda kullanılan “U-SAVE” modelinde birçok çözümü birarada bulmak mümkün oluyor. Dekoratif LED armatürlerinden, direk üzerinde ve uzaktan (PIR veya kamera) algılama sistemlerine, uzun bekleme süreli dim senaryolarından çift yönlü iletişim (birlikte çalışan ağ) sistemlerine bunun yanısıra fotosel ve CCTV özellikli armatür seçenekleri en iyi çözümü sunuyor. Özellikle dar sokak aydınlatması olarak Katenari sistem armatürler öneriliyor. Kritik bölgelerde ise güvenlik ve seçici algılama işlemi için entegre CCTV kameraları kullanılıyor.

1467620147_piste1“U-ENJOY” çözümleri ise daha çok güvenlik, sağlık ve eğlenceye odaklanarak hoş ve çok amaçlı ortamlar oluşturmayı sağlıyor. U-ENJOY çözümleri arasında, çok işlevli LED aydınlatması, uyarlanabilir aydınlatma senaryoları (bölgedeki faaliyete bağlı olarak), çift yönlü iletişim, WLAN altyapısı, CCTV kamera, yön işaretleri, hoparlör, kimlik belirleme ve e-bisiklet şarj istasyonu gibi her türlü ihtiyaca yönelik seçenek sunuluyor.

“Araç sayısının eksilmesi trafik sıkışıklığını da azaltıyor”

Özellikle büyük şehirlerde yaşanan trafik ve otopark probleminin çözümüne yönelik bir alternatif olan bisiklet ve yaya yolları, aynı zamanda hareketliliği de sağladığı için insanların yaşam kalitesini artırıyor. Sıfır emisyonlu hareketliliğin artması, insan faaliyetlerinin karbon ayak izini düşürmek için oldukça büyük önem taşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir