3 Şerit

4 kapılı Porsche yenilendi, Ekim’de Türkiye’de…

Yeni Porsche Panamera, gerçek bir spor otomobilin performansını lüks büyük otomobilin konforu gibi iki birbirinden farklı özelliği harmanlama hedefiyle otomobil severlerle buluşuyor. 911 tasarım dili ile daha dinamik çizgilere sahip Yeni Panamera’nin 4S Diesel modeli, şu anda dünya genelinde satılan en hızlı seri üretim dizel otomobil olma özelliğine de sahip. Yeni Panamera Türkiye’de Ekim ayından itibaren satışa sunulacak.

Yeni Porsche Panamera, yeniden düşünülen ve geliştirilen bir Gran Turismo. Panamera’nın ikinci nesli, lüks sınıfta performans simgesi olmaya hazırlanıyor. Bu dönüşümde, Porsche, yeniden geliştirilen ve tasarlanan dört kapılı bir otomobille birlikte Panamera konseptini de sistemli bir şekilde ileriye taşımayı hedefliyor. Yeni Panamera’nın motorları ve şanzımanı yeniden tasarlandı, şasisi geliştirilerek ekran ile kontrol konsepti geleceğe uygun olarak yeniden yorumlandı. Yeni Panamera ayrıca, arka aks yönlendirme, aktif dönüş dengeleme ve üç odalı hava süspansiyonu gibi yeni özelliklerle iddialı spor otomobil ile konforlu seyahat araçları dünyası arasındaki sınırları daraltmaya hazırlanıyor.

1467355146_Yeni_Porsche_Panamera__2_Dinamik çizgilerle 911 tasarım dili

Görsel olarak, Panamera’nın benzersiz konsepti yeni etkileyici tasarımına da yansıyor: Şüphesiz bir Panamera, şüphesiz bir spor otomobil, dinamik orantılar, vurgulu omuzlar, atletik kanatlar ve arkada 20 mm daha alçak olan olağanüstü hızlı tavan çizgisiyle. Bu tipik Porsche çizgileri, Porsche’nin tasarım ikonu 911 ile de tarz açısından bir bağ kuruyor.

Porsche Advanced Cockpit’te çok sayıda işlevsellik ve kolay etkileşim

Tipik Porsche iç mekanı, yeni Panamera’da gelecek için yeniden yorumlandı. Siyah panel yüzeyler ve interaktif ekranlar, otomobili kontrol etmek için gereken pratik özellikleri akıllı telefon ve tabletlerinkine benzer kullanıcı ara yüzüyle birleştiriyor. Klasik sabit tuşlar ve konvansiyonel göstergeler, önemli ölçüde azaltıldı. Bunların yerine dokunmaya duyarlı paneller ve sürücünün yanı sıra hem ön hem arkadaki yolcular için büyük avantajlar getiren yeni Porsche Advanced Cockpit’te ön plana çıkan kişiye özel ayarlanabilir ekranlar aldı. Sayıları önemli ölçüde artırılan iletişim, kolaylık ve asistan sistemlerine rağmen farklı işlevler artık daha kolay ve sezgisel kullanılabilir hale getirildi. Porsche Advanced Cockpit, tutkuya yer bırakırken, analog dünyayı hareketliliğin dijitalliğine dönüştürüyor. Gösterge panelinin ortasında yer alan takometre, 1995 Porsche 356 A’ya bir saygı duruşu niteliğinde.

1467355149_Yeni_Porsche_Panamera__3_Yeni V6 ve V8 çift turbo motorlar

Porsche, gücü sunmanın yanı sıra verimliliğe de eşit derecede önem verdiğini yeni motorlarında ortaya koyuyor. Bu formülü yeni bir düzeye çıkarmak için Panamera’nın motorlarının ikinci nesli yeniden tasarlandı. Hepsi daha da güçlü hale getirilirken, yakıt ekonomisi de önemli ölçüde artırıldı ve emisyonlar azaltıldı. Lansmanda üç yeni çift turbo doğrudan enjeksiyonlu motor seçeneğiyle birlikte geliyor: Panamera Turbo, Panamera 4S ve Panamera 4S Diesel. Aralarında ilk kez dizel seçeneğinin de yer aldığı bu motorların tamamı, sürekli dört çeker sürüş sistemi ve yeni sekiz vitesli Porsche çift kavramalı şanzımanla (PDK) eşleşebiliyor. Panamera Turbo’da 404 kW / 550 hp güç üreten V8 benzinli motor; Panamera 4S’te ise 324 kW / 440 hp güç üreten V6 benzinli motor yer alıyor. 310 kW / 422 hp güç üreten bir V8 olan Panamera 4S Dizel, güçlü bir ses ve azami 850 Nm tork üretiyor.

Yarış pistine çıkabilecek lüks büyük otomobil

Yeni Panamera’nın genel konseptine uygun olarak, şasi de lüks büyük otomobil konforunu gerçek bir spor otomobilin performansıyla birleştiriyor. Tüm bunlara, etkileyici temel tasarımı; Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi’ne (PASM elektronik tampon kontrolü) sahip yeni üç oda teknolojili adaptif havalı süspansiyon, Porsche Torque Vectoring Plus’a (PTV plus) sahip iyileştirilmiş Porsche Dinamik Şasi Kontrolü Spor (PDCC Sport) ve aktif dönüş stabilizasyonunun yanı sıra elektromekanik direksiyon sistemi gibi opsiyonel yenilikçi sistemlerle destekleyerek ulaşıldı. Entegre 4D Şasi Kontrol sistemi, tüm şasi sistemlerini gerçek zamanlı olarak analiz edip, yeni Panamera’nın yol performansını da iyileştiriyor. Porsche, 918 Spyder ve 911 Turbo’da uyarlanan yeni bir özellik olarak, spor otomobilin direksiyon hassasiyeti ve yol tutuşunu arkadan çekişli Grans Turismo otomobiller sınıfına getiriyor. Fren performansı da ayrıca iyileştirildi.

Yeni nesil yardımcı sistemler

Panamera’da otomobili sürerken hayatı daha kolay ve güvenli kılan çok sayıda standart ve opsiyonel asistan sistemleri yer alıyor. Yeni sistemlerin en önemlileri arasında, termal görüntü kamerası kullanarak insan ve büyük hayvanları tespit eden ve kokpit içinde renkli uyarı veren gece görüş asistanı yer alıyor. Opsiyonel 84 görüntü noktasına sahip yeni LED matriks farlar tercih edilirse, kısa farların görsel aralığının ötesinde olan insanlar, bilgisayarlı sürüş koridoru içerisinde olmaları halinde kısa süreli olarak aydınlatılıyor ve sürücünün daha da hızlı tepki vermesi sağlanıyor. Yeni gece görüş asistanı, kritik durumların önceden önlenmesine yardımcı olan asistan sistemlerinden birisini oluşturuyor. Yol boyunca çok daha ileriyi görmek için adaptif hız sabitleyiciyi de içeren yeni Porsche InnoDrive kullanılıyor. Navigasyon verisi ve radar ile video sensorlarından gelen sinyallere göre, bir sonraki üç kilometrelik mesafe için en uygun hızlanma ve azalma oranlarının yanı sıra vites seçimleri ile sürüklenme aşamalarını hesaplayıp devreye alıyor. Bunu yaparken, bu elektronik yardımcı pilot, otomatik olarak virajları, inişleri ve hız sınırlarını hesaba katıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir