3 Şerit

Motul ve MV Agusta global işbirliği anlaşmasına vardı

Dünyanın önde gelen madeni yağ şirketi Motul, İtalyan motosiklet üreticilerinden biri olan MV Agusta ile geniş kapsamlı bir global işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre İtalyan markanın fabrikasının her seviyesinde Motul’un geniş kapsamlı ürünleri kullanılacak ve bunun yanı sıra tüm MV Agusta motosikletlerinin ilk dolum yağı Motul olacak.

Motul yaptığı açıklamada; şu samimi ifadeleri kullandı: “MV Agusta gibi ikonik, efsanevi, ve prestijli bir marka ile gerçekleştirdiğimiz bu yeni ortaklığı açıklamaktan memnuniyet duyuyoruz. Yüksek kalite ve performans iki şirketimiz arasındaki ortak paydalardır ve ikimizde gerçek yarış tutkunlarıyız. Bu işbirliğinin hem yarış pistinde hem de dağıtım ağında kısa sürede meyve vereceğinden kuşku duymuyoruz.”

Türkiye distribütörünün Korlas olduğu MV Agusta’nın Başkan ve CEO’su Giovanni Castiglioni ise şunları ekledi: “Bunu yağ sektörünün önde gelen markasıyla yapılmış basit bir iş ortaklığı olarak görmüyorum. Motosikletlerimizin üretim sürecine yapılan temel bir katkı olarak görüyorum. Her bir dişlinin sadece el ile monte edildiği motosikletimizin yeni anlaşma birlikte hak ettiği ürünlere kavuşmasından ötürü memnunum.”

İlk dolum ve servis ortaklığı

Motul’un 7100 %100 sentetik yağları, fren sıvıları ve soğutucuları tüm MV Agusta motosikletlerinde ilk dolum yağı olarak kullanılacak.  Motul, dünyanın 100’den fazla ülkesinde yer almakta ve kapsamlı bir dağıtım ağı mevcut. MV Agusta bundan sonra bu global işbirliğinin bir sonucu olarak servislerinde Motul ürünlerini tavsiye edecek.

Endüstriyel ortaklık

MV Agusta’nın Varese’deki üretim tesisleri, Motul Grubun endüstriyel yağları bölümü olan MotulTech ürünleri kullanacak. Bu yüksek teknoloji yağlar özellikle sanayi ekipmanının yağlanması ile metallerin işlenmesi ve dönüştürülmesi için geliştirilmekte ve üretilmekte.

MV Agusta ile yapılan anlaşmaya hidrolik, vites ve kızak yağları gibi sanayi bakım yağları tedariği de dahil. Ayrıca parça temizleme & koruma sıvıları da MotulTech ürünlerinden tedarik edilecek. Amaç MV Agusta’ya “Döküm, Delme, Doldurma” konseptini yansıtan ve tüm üretim sürecini kapsayan üst düzey çözümler sunmak. Tasarımdan nihai ürüne kadar her aşama için Motul’ün bir ürünü bulunuyor.

Yarış ortaklığı

MV Agusta’nın yarışa karşı uzun süreli bir tutkusu var, Motul’un da öyle… Ve yeni yarış ortaklığı Motul FIM Dünya Süper Motosiklet Şampiyonası’nda MV Agusta Reparto Corse takımına destek vermektedir. Leon Camier, WSBK’ da Motul’a birçok dünya şampiyonluğu unvanı kazandıran yarış uzmanlığını elde edecektir. Bu arada Lorenzo Zanetti ve Jules Cluzel World Super Sport kategorisinde bu destekten faydalanacaktır.

26-28 Şubat tarihinde Avustralya Philip Adasında düzenlenen serilerin ilk yarışından itibaren tüm MV Agusta 1000 F4 & MV Agusta F3 675 yarış motosikletleri Motul ürünlerinden kullanmaktadırlar, özellikle de ünlü 300V yağları ve Motul MC Bakım ürünlerini.

Motul ve MV Agusta motosiklet tarihinde yeni efsaneler oluşturmak ve yeni sayfalar açmak için gerekli her adımı bundan sonra birlikte atacaklar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir