3 Şerit

Pazar payında rekoru dizel-otomatikle kırdı

 

Satışlarının yarısını oluşturan 1.6lt dizel motor otomatik şanzıman kombinasyonunu tüm modellerinde sunan Opel Türkiye, satışlarda gaza basıyor.

Yıl sonu hedefini 65 bine yükselten markanın en çok satan modeli ise kompakt sınıftaki temsilcisi Astra ürün gamı içinde 1,6 litre hacminde dizel ve otomatik seçeneği bulunan markalar, satış listelerinin üstlerinde yer alıyor. Tüketicinin tercih ettiği bu markalardan biri de Opel. Türkiye’de sattığı tüm modellerde, dizel ve otomatik seçeneği sunan markanın yıl sonunda  65 bin adete ulaşacağını açıkladığı satışlarının yüzde 50’sini ise kompakt sınıftaki temsilcisi Astra oluşturuyor.

2016’nın ilk beş ayı içinde ülkemiz binek otomobil pazarı 267 bin 371 adetle geçen yıl aynı dönemle karşılaştırıldığında yüzde 3 büyüme kaydederken, Opel, aynı zaman diliminde satışlarını geçen yıla kıyasla yüzde 15 artırarak dikkat çekici bir yükseliş gösterdi. Marka, binek pazarında 5 bin 754 adetlik satışla mayıs ayı içinde yaklaşık yüzde 8’lik pazar payına erişerek ilk üç sıradaki yerini aldı. Alman otomobil üreticisi yüzde 6 toplam pazar payı ile son iki yıl içindeki en yüksek payı yakaladı.

7-9-June-2016-020Satışlarda başı Astra çekiyor

Markanın satış adetleri içinde yeni modeli Astra’nın yüzde 50’lik payla lokomotif görevini üstlendiğini vurgulayan Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “İlk beş ayda yaklaşık 19 bin adet araç satışı gerçekleştirdik. Bunun 9 bin 823 adet ile yarısı Astra’dan geldi. Yıl sonunda toplam satış hedefimizi 65 bin 600 olarak belirledik” açıklaması yaptı.

Opel’in yoğun talep gören motor-şanzıman kombinasyonunun 1.6 dizel otomatik olduğunu belirten Keklik, “ 2016 başından itibaren Mokka, Astra Hatchback, Astra Sedan, Astra Sports Tourer ve Insignia gibi yüksek satışlı ürünlerimizde dizel otomatik şanzımanı sunuyoruz. 136 beygir gücünde ve tutumlu dizel motorumuz yoğun talep görüyor. Bu satışlarımıza da olumlu yansıyor” dedi.

2020’ye kadar 29 yeni model çıkacak

Opel’in ürün yelpazesinin sürekli gençleştiğini belirten Keklik, “2014’te Opel’in müşterilerine sunduğu otomobillerin ortalama yaşı 4,7 iken, 2016 sonunda bu değer 2,9 olacak. Tarihimizin en iddialı ürün atılımını gerçekleştiriyoruz. 2016-2020 yılları arasında pazara 29 yeni otomobil sunacağız. Bunların arasında Insignia’nın yanına gelecek yeni bir amiral gemisi ve elektrikli otomobil Ampera-e de bulunuyor. Ayrıca ürün gamımıza bir SUV eklemek için de 250 milyon Euro yatırım yapacağız. Bu araç da 2020 yılına kadar müşterilerimizin beğenisine sunulacak” diye konuştu. Opel’in Avrupa pazarında da satışlarını katladığını ifade eden Keklik, “Mayıs ayında Avrupa’da yüzde 12’lik artışla toplam 100 binin üzerine satış gerçekleştirdik.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir