3 Şerit

Makyajlanan Toyota Corolla satış  hedefini  40 bin yaptı

Toyota’nın, Adapazarı’nda ürettiği tarihindeki en başarılı modeli Corolla, gençleşme operasyonunun ardından ay sonunda yeni yüzüyle satışa sunuluyor. Görüntüsü dışında donanımı da zenginleşen Corolla, yıllık satış hedefini de 40 bin adete yükseltti.

Üretimine başlandığı 1966 yılından bu yana, dünyanın 150’den fazla ülkesinde 44 milyon adetin üzerinde satılan ve en çok satılan model unvanını elinde bulunduran, 4 kuşaktır Türkiye’de de üretilen  Corolla’nın 11. kuşağı makyajlı haliyle ay sonunda satışa çıkıyor. Türkiye’de de Markanın global satışlarının yüzde 20’lik bölümünü oluşturan model ülkemiz pazarına 1990 yılında sunulmaya başladı. Ardından Adapazarı fabrikasında bantlardan çıkan Toyota Corolla, Türkiye pazarında günümüze kadar 400 bin adetten fazla satıldı. Bu yıl aynı zamanda 50. yılını da kutlayan Corolla, geçirdiği yenilenme operasyonunun ardından satış hedeflerini de yukarıya çekti.

toyota_1Corolla’nın satış adetlerinin her yıl katlanarak yükseldiğine vurgu yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “1990’lı yıllarda 14 bin adetle başlayan Corolla satışı, geçtiğimiz yıl toplam 35 bin adet seviyesine oturdu. Yeni yüzüyle birlikte önümüzdeki yıl bu satışın 40 bin adet bantlarına ulaşmasını planlıyoruz” açıklaması yaptı.

Yüzü ve iç mekanı kapsamlı makyaj gördü

Kapsamlı şekilde elden geçirilen Corolla’da yenilenme operasyonunun ilk izleri ön görünümde fark ediliyor. Yeni ön ızgara, LED ön ve arka aydınlatma gurubu, tasarımı farklılaştırılan tamponlar, karartılmış arka camlar ile aracın görünümü değiştirilmiş. Kapı kollarındaki krom detaylarla aracın şıklığı arttırılırken, 7” Toyota Touch 2 dokunmatik ekran, 4.2” renkli (TFT) çok fonksiyonlu ekran, yeni döşeme seçenekleriyle iç mekandaki kalite de yükseltilmiş. Yeni yüzüyle ay sonunda satışına başlanacak Corolla’nın fiyatında da bir değişiklik yapılmadı.

toyota_3İsteyen bayiden Corolla kiralayabilecek

Türkiye’de tüm Toyota yetkili satıcılarında Rent a Toyota sistemini başlattıklarını belirten Bozkurt, “Yerli üretim ve ikinci eldeki yüksek değeri sayesinde Corolla kiralama pazarında en çok tercih edilen model. Başlattığımız yeni sistemle birlikte artık KOBİ’ler bayilerimize gelip avantajlı fiyatlarla araç kiralayabilecekler. Burada amacımız bir araç kiralayana da bin adet kiralayana da aynı avantajlı fiyatları verebilmek. Uzun dönem kiralamada Corolla için fiyatlarımız 335 Euro seviyelerine ulaştı. Yeni sistemimiz ile kurumsal müşterilerimiz kısa sürede kolayca kiralama yapabilecekler” dedi.

Ali Haydar Bozkurt, ‘2017 başında satılmaya başlanacak olan yerli SUV C-HR modeli için 1400’den fazla müşterinin bayiye gidip satın almak istediğini söyledi dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir