3 Şerit

En güçlü İtalyan beklenmedik yerden geliyor

Butik üretici Mazzanti, Lamborghini ve Ferrari gibi devlerin bulunduğu ülkeden çıkan en güçlü yol otomobilini üretme iddiasında. 1000 hp olduğu açıklanan gücü ile Mazzanti, LaFerrari’den 36 hp daha yüksek güce sahip.

Aracın geliştirilme sürecinde firmanın kurucusu Luca Mazzanti, kısa videolar ile süreci ve vizyonunu anlatıyordu. Son videoda ise aracın 7.2 litrelik V8 motorunu, aerodinamik geliştirmeleri ve oldukça iddialı performans değerlerini açıklıyor.

Evantra Millecavalli, çift turbolu motoruyla 1000 hp’lik gücün yanı sıra, 1200 Nm tork üretiyor. Bunun sonucunda ise otomobilin 0-100 km/s hızlanması 2.7 saniye ve maksimum hızı yaklaşık 400 km/s. Karşılaştırmak gerekirse; LaFerrari, hızlanmada 0.3 saniye daha yavaş kalıyor, maksimum hız konusunda ise yaklaşık 50 km/s daha geride.

Otomobilin yol tutuşu için bol miktarda aerodinamik unsur kullanılmış. Bunların arasında sabit arka kanat, ön kanatçıklar ve hava girişleri yer alıyor. Standart olarak Brembo frenler mevcut olsa da, karbon seramik frenler opsiyon listesinde. Aracın ağırlığı ise sadece 1300 kg.

Sadece 25 adet üretilecek olan Evantra Millecavalli’nin fiyatı konusunda ise bir bilgi yok. Bu konuda tek söyleyebileceğimiz, yaklaşık 850.000 Euro olan standart modelden çok daha pahalı olacağı.

Millecavalli, 8 Haziran’da Torino otomobil fuarında görücüye çıkacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir