3 Şerit

1960’lardan günümüze Kawasaki W Serisi

İlk piyasaya sürlüşünden bu yana tam 50 yıl geride kalan ikonik W Serisi “Son Jenerasyonu” ile motosiklet dünyasına veda ediyor.

1960’lı yılların ortasında Kawasaki’nin Japonya’daki Akashi Fabrikası’nda üretimi başlayan, kendine özgü şık tasarımı ve dikey konumlandırılmış dört zamanlı V2 silindiri ile Kawasaki W Serisi oldukça dikkat çekici bir motosikletti.

Kawasaki, 2017 sezonunda motosiklet dünyasına bu modelini tekrar ve son kez getirme kararı aldı. İlk lansmanının üzerinden 50 yıl geçen W Serisi, şık Retro tasarımı ile geçmişin izlerini üzerinde barındıran yepyeni bir model olarak dikkat çekiyor. W800’ün sınırlı sayıda üretilecek olan bu “Final Edition” modeli. Kawasaki’nin bu serideki son motosikleti olacak.

010416kawa_kawasaki-w1-1966

1966 yılında üretilen Kawasaki W1

4 zamanlı 773 cc hacme sahip, hava soğutmalı V2 motor bloğu tıpkı tasarımında olduğu gibi geçmişin dokunuşunu üzerinde barındıran bir motor bloğu olarak dikkat çekiyor.

Tıpkı 1966’da üretilen atası W1 gibi çekici bir tasarıma sahip olan W800, mirasını koruyan etkileyici bir tasarıma sahip. Kawasaki mühendisleri, W800 üzerinde çalışırken tüm detayları en ince ayrıntısına kadar W Serisi’nin tarihine uygun ve nostaljik şekilde tasarlamayı ihmal etmemiş.

1966’da üretilen W1, 660cc hacme sahip, ve 50 Hp güç üretebilen bir motosikletti. Kawasaki markası altındaki, yüksek cc’li 4 zamanlı güçlü ilk motosiklet olarak dikkat çekiyordu ve markanın özellikle Amerikan pazarında ivme kazanması konusunda büyük yardımı dokundu.

010416kawa_kawasaki-w650Daha sonra 1998’lerde marka, W650 modelini piyasaya sürerek modelin ismini devam ettirdi ve stiliyle, şıklığıyla Kawasaki’nin önemli modelleri arasında yer almayı da başardı.

2011 senesinde Retro tasarımı sürdüren Kawasaki ilk olarak W800 ismini ortaya çıkarttı ve W ailesini genişletmeye devam etti. Klasik tasarım ile devam eden yüksek teknolojili W Serisi 50 yılı aşkın süredir günümüze teknolojik olarak yenilenerek ancak tasarım olarak geçmişi yad ederek geldi. Günümüzde de yepyeni Kawasaki W800 sınırlı sayıda üretilerek 2017 yılında bu köklü geçmişine nokta koymaya hazırlanıyor.

Özellikle son yıllarda bir çok büyük motosiklet üreticisinin eski modellerinin izlerini taşıyan Retro tasarımlı modeller üretmeye başlaması ve modanın yeniden Retro tasarımlara dönmesi motosiklet dünyasında Kawasaki W800 sahibi olacakların şanslı küçük bir topluluk olacağını gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir