3 Şerit

Türkiye’nin en büyük Ralli Raid’i, 2016’ya “Duster Transanatolia Ralli Raid” ismi ile hazır!

Türkiye’nin en büyük Ralli Raid’i olan Transanatolia Rallisi gerçekleştirildiği yedinci yılında Dacia Duster’ın sponsorluğu ile yoluna devam ederek “Duster Transanatolia Ralli Raid” ismini aldı. Son altı yıldır Anadolu’nun güzellikleri arasında devam eden ralli macerası, yedinci yılında, yepyeni parkuru ile 20-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

20-27 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Duster Transanatolia Ralli Raid, Anadolu’nun batısından, kuzeyine uzanan yeni parkuruyla İzmir’den start alıp Samsun’da sona erecek.

kobus-turkey-4Bu yıl yedincisi gerçekleşecek olan Ralli Raid, ralli motosikletleri, arazi araçları, ATV ve buggy’lerin katılımıyla zorlu toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan parkurda tam 7 gün süren Türkiye’nin ilk “ralli raid” olarak dikkat çekiyor.

Dünya’nın en zorlu yarışları arasındaki yerini kanıtlayan Duster Transanatolia Ralli Raid, bu yıl İzmir Gündoğdu Meydanı’ndan start alıp toplam 3.000km yol katederek Samsun’da sona erecek.

Duster Transanatolia, her yıl büyüyen ilgi ve artan yerli yabancı katılımcı sayısıyla bu sene dünyadaki benzeri ralli raid’lerden bir adım öne geçerek, bu benzersiz deneyimi yakından takip etmek isteyen katılımcılara, özel olarak tasarlanmış “Turistik Paket” seçeneği hazırladı.

_H7A0137Duster Transanatolia Ralli Raid Genel Koordinatörü Burak Büyüpınar, konu ile ilgili olarak “Bu tip yarışlar, spor turizmi için büyük bir fırsat. Dünyada binlerce yarışmacı, seyirci ve basın mensubu bu tip yarışlar için çeşitli ülkeleri ziyaret ediyor. Arjantin dünyanın en önemli ralli raid yarışının ülkesinde yapılması için pek çok destek ve olanak sağlıyor. Arjantin’in verdiği bilgiye göre, bu yarışların ülkelerinde yapılması 170 milyon dolar direk ve 450 milyon dolarlık bir katma değer sağlıyor”

“Bugün Duster Transanatolia Ralli Raid, dünyanın bilinen en iyi 5 Cross Country yarışından biri konumuna geldi, fakat bu bizim için yeterli değil. Biz Transanatolia Rallisi’nin oluşturacağı büyük turizm potansiyelini genişletmek ve bir dünya markası haline getirmek istiyoruz.”

Güvenlik önlemleri sebebiyle yarış parkuru batıya kaydırıldı

Büyükpınar, Transanatolia Rallisi’nin basın tanıtımında güvenlik ile ilgili gelen bir soru üzerine, “Geçtiğimiz sene Kars’a kadar gittik ve hiçbir problem yaşamadık. Türk halkı çok cana yakın davranıyor bize ve yarışçılara. Ancak bu sene güvenlik ile ilgili gelen sorular doğrultusunda biz de yarışı ülkenin biraz daha batısında tutmaya karar verdik. Turizmde sıkıntılar yaşanılan bu dönemde motor sporları turizminin ülke tanıtımına ve ekonomisine katkıda bulunacağına inancımız giderek artıyor.” cevabını verdi.

Yedinci yılında büyüyerek yoluna devam eden organizasyon, bu sene ismini Türkiye’nin en çok satan 4×4 modeli, Dacia Duster’dan alacak.

Renault – Dacia Grubu İletişim Direktörü Umut Canpolat, “Geçen sene ilk kez deneyimlediğimiz Transanatolia Rallisinin ruhu ile Türkiye’nin en çok satan 4×4 modeli Dacia Duster’ın birbirleriyle çok uyumlu olduğuna tanık olduk. Ayrıca, Transanatolia’nın 3 bin km’lik zorlu ve büyüleyici Parkuru, farklı ülkelerden gelen hatta Dakar’da dahi yarışmış dünyaca ünlü isimleri, yarış atmosferini ve arkasında çalışan profesyonel dev kadroyu gördükten sonra bu organizasyonun geleceğine inandık. Ve bu sene bu önemli organizasyona “Duster Transanatolia Rallisi” ismini vererek, desteğimizi arttırma kararı aldık. 2016’da bu sene Transanatolia logosu başta olmak üzere, yarışın pek çok yerinde Duster vurgusunu göreceksiniz.”

_H7A0187Canpolat, “Transanatolia bugün dünyanın bilinen en iyi 5 cross country yarışlarından biri. En buyuk temennimiz bu sene de Dacia’nın da desteğini alarak, Dünyanın en iyi bilinen ve ilgi çeken ilk üç yarışı içinde olması. Bu konuma geleceğinden de hiç şüphem yok.” diye konuştu.

Duster Transanatolia, İtalya, Fransa, Portekiz, İspanya, Hollanda, Yunanistan, Yeni Zelanda, Arjantin, Azerbaycan, Kıbrıs ve ülkemizden motosiklet, 4×4, buggy ve kamyon kategorilerinde yarışacak 100’ün üzerinde araç ve 150’ ye yakın katılımcıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

20 Ağustos 2016’ da İzmir Gündoğdu Meydanı’ndan start alacak olan Duster Transanatolia Ralli Raid, bu yıl Duster, İzfaş, Sportoto, Yokohama, KTM, GlobeScout ve Red Bull’un destekleriyle gerçekleşecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir