3 Şerit

Yeni Peugeot 3008 iddialı tasarımıyla geliyor

Peugeot, Eylül ayında Paris Otomobil Fuarında görücüye çıkartacağı yeni 3008’in detaylarını paylaştı. 

İlk bakışta selefinden oldukça farklı görünen 3008’de, oldukça iddialı bir tasarım anlayışına tercih edilmiş. Şu anda satışı devam eden 3008 modelinden çok daha dikkat çekici bir tasarıma sahip olan yeni modelde, Peugeot güncel modelin tasarımını beğenmeyenlerin dahi yolda dikkatini çekecek kadar iddialı bir otomobil ortaya çıkarmış. Çift renk kullanımı ve şişkin kapı altı ile yeni 3008, olduğundan daha heybetli bir görünüşe sahip.

Değişim sadece görünüş ile sınırlı değil, yokuş iniş desteği ve araziye göre değiştirilebilen çekiş kontrol sistemi, aracın hafif arazi koşullarında kullanıcısını yolda bırakmamasını hedefliyor. Mevcut modelden 100 kilogram daha hafif olan yeni 3008, Peugeot’ya göre keyif verici bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. Bir crossover’ın ne kadar keyif verebileceği noktasında şüphelerimiz olsa da…

haber içi

Kabine baktığımızda ise, daha geniş iç hacmi gördükten sonra, dikkat çeken en önemli nokta; yaklaşık bir ay önce tanıtılan i-Cockpit. Kokpit tasarımının şıklığını bir yana koyarsak, asıl ilgi çekici nokta biri 12,3 inç diğeri 8 inç’lik iki büyük dokunmatik ekran. Bu ekranlar sayesinde düğme sayısı azaltılıp oldukça minimalist bir görüntü ortaya çıkartılmış.

Bol miktarda dizel ve benzinli motor seçeneğiyle gelecek olan 3008’de seçenekler 100-178 beygir aralığında. Rakiplerini endişelendirecek bir otomobil olup olmayacağını ise piyasaya çıktığında göreceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir