3 Şerit

Salcano Erciyes Bisiklet Festivalini Duymayan Kalmasın!

Duyduk, duymadık demeyin! Salcano Erciyes Bisiklet Festivali Başlıyor!

İki sene önce Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler sloganıyla çocukları mutlu etmek ve onlara erken yaşta spor alışkanlığı kazandırmak için çıktıkları yolda 3. senelerini Erciyes Bisiklet Festivaliyle taçlandıran Velotürk ekibi, geçen sene Kapadokya’da gerçekleştiren Kapadokya Bisiklet Festivali ile Türkiye genelinde 2bin çocuğu bisikletle buluşturmuştu. Bu sene de Erciyeste gerçekleşecek olan festivalin ve Velotürk ürünlerinin satışlarıyla elde edilecek bütün gelirle çocukları güldürmeye devam edecekler.

erciyes_kisa_fotoSalcano’nun isim sponsorluğunda 3-4 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan Salcano Erciyes Bisiklet Festivali bu sene geçen seneden daha farklı olarak daha zorlu 4 etaptan oluşacak. Bunlardan biri ve bize göre en zorlusu Veloturk Gran Fondo uzun parkuru. 4 Eylül sabahı koşulacak olan Gran Fondo amatör bir yol yarışı olmasına karşın UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenecektir. 116 km’lik bu uzun yarış Kayseri şehir merkezinde başlayıp 2230m yükseklikteki HC (high category) tırmanışının olduğu Erciyes Dağı’nda sona erecek.

Uzun parkurla aynı zamanda başlayacak olan Gran Fondo kısa parkurunda ise; 69 kilometrelik kısa yarış, Kayseri şehir merkezinde başlayıp Tomarza şehir merkezinde sona erecek.

 

downhillGran Fondoların dışında sadece geçerli lisansı olan sporcuların katılabileceği Erciyes Olimpik Dağ Bisikleti yarışı ise Erciyes dağının eteklerinde gerçekleşecek. Ayrıca Erciyes Dağının zirvesinden başlayacak olan Downhill Türkiye Şampiyonası da gene sadece geçerli lisansı olan sporcuların katılabileceği bir yarış olacak.

Geçen sene Kapadokya Bisiklet Festivaline 3 şerit ekibi olarak katılıp Gran Fondo’da şansımızı denemiştik. Umarız ki bu sene de Erciyes’te çocukları güldürmek ve spor yapmak adına görüşürüz.

Yarışlarla ilgili daha detaylı bilgileri (katılım koşulları, konaklama, ulaşım vb) Erciyesbisikletfestivali.com sayfasından edinebilirsiniz. Erciyes’te görüşmek üzere.

 

One comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir