3 Şerit

Kansere karşı pedal çevirdiler

Kadın kanserlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada farklı etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri olan “Ride 4 Women”. Etkinliğin son ayağı dün Boğaziçi Köprüsü geçilerek tamamlandı.

Kadın kanserlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada farklı etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri olan “Ride 4 Women” kapsamında profesyonel bisikletçiler, her yıl Avrupa’nın birkaç ülkesinde pedal çeviriyorlar.

Sağlık Bakanlığınca, kadın kanserleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla icerik-kurtarildidüzenlenen uluslararası katılımlı bisiklet etkinliği için, milli sporcularla bakanlık bürokratları ilk pedalı bastı. Etkinlik 2016 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneğinin işbirliğiyle düzenleniyor. Bu yılki program Viyana’dan start aldı. Sonrasında sırasıyla Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan geçilerek  13 Mayıs 2016 tarihinde İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Çorlu üzerinden İstanbul’la ulaştılar.

11 Mayıs 2016 tarihinde ise bir başka bisikletli grubu Ankara’dan yola çıkarak Bolu, Düzce, Sakarya, güzergahından gelerek  Viyana’dan gelen grupla İstanbul’da buluştu ve Boğaziçi Köprüsünü geçti.

573855a0c03c0e64fc0d6aed14 Mayıs 2016 akşamı pembe renkte ışıklandırılan Boğaziçi Köprüsü’nden, iki güzergahtan gelen tüm ekipler ile kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,15 Mayıs 2016 tarihinde bisikletleriyle geçiş yaparak etkinliğin bu yılki ayağını sonlandırdılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir