3 Şerit

Honda’nın küçük gövdeli yakışıklısı

Honda 2016 senesine neredeyse tüm modellerinde yeniliklerle girdi. Markanın en küçük modeli MSX125 de bu yeniliklerden nasibini aldı ve LED farlar, kompakt egzoz ve yepyeni renk seçenekleri ile şimdi çok daha yakışıklı bir hal aldı. Kompakt, sürüşü kolay ve pratik MSX125, 2013 yılında satışa sunulmasıyla birlikte dünya çapında bir başarı elde etti. 9.100 TL’den başlayan fiyatla Türkiye’de de satışa sunulan ve genç motosiklet sürücüleri için tasarlanan yeni MSX 125, 2016 yılında eşi benzeri görülmemiş bir duruş ve stil özelliklerine sahip yeni bir görünüme kavuştu. 

Yeni nesil sürücüler için yeni nesil MSX 125

16YM MSX125

Honda MSX’in LED farları motosikletin tasarımına önemli katkıda bulunuyor

MSX’in sürüşü kolay, eğlenceli ve fonksiyonel olan atası, Honda tarafından 1963 yılında ikonik, küçük tekerlekli Monkey motosikletti ve her bir nesil için yeniden tanımlanarak Dax ve Ape modelleriyle devam ettirildi. Bu, tamamen yeni nesil genç sürücüler için hâlâ yankı uyandıran bir formül olmayı sürdürüyor. ABD’de “Y Kuşağı”, Tayland’da “Dek Neaw” ve Japonya’da “Street-Kei” olarak bilinen, sınırsız internet çağında büyüyen günümüzün pek çok genci geleneklere meydan okuyan bir kültürü, modayı ve ruhu paylaşıyor.

Motosiklet kullanmaya kendilerini sezgisel olarak kaptıran bu genç neslin iki tekerlekli ilk araçlarının heyecan verirken ekonomik olmasına ihtiyaçları var ve onlara tebessüm ettiren bir tasarıma da sahip olması gerekiyor. Ancak aynı zamanda dikkatleri üzerlerine toplamayı ve biraz değişik olmaktan daha fazlasını da istiyorlar.

Honda, özellikle bu genç sürücü neslinin ihtiyaçlarını karşılamak için 2013 yılında MSX125’i üretti (Mini Street X-treme 125). Gerçekten de global bir ürün olan (Japonya ve ABD’de “Grom” olarak bilinen) MSX125, tüm dünyada, özellikle de iki yüz elli bin adetlik satış başarısına ulaşılan Tayland’da bir numara oldu. Performans, kalite ve kullanılabilirlik açısından Honda’dan beklenen her şeye sahip olan MSX125 aynı zamanda stil sahibi ve kendine özgü bir tavır sergiliyor.

16YM MSX125

MSX125, bireyselliğine (ve sahibinin özgünlüğüne) uygun olarak dört renk seçeneğiyle satın alınabiliyor: Gri, Beyaz, Kırmızı ve Sarı

Küçük bir gövde, büyük bir ruh

MSX125, bir yandan kompakt ebatlı motosiklet, bir yandan da şehir içine uygun sert hatlarıyla eğlence hissini birleştiren kendinden emin kullanım ve tasarıma uygun performansa sahip bir motosiklett. 2016 için tamamen yeniden yapılandırılan tasarım, kompakt egzoz yapısı ve yeni yerleşik LED farın yarattığı “mini dövüşçü” hissini daha çok yaratarak MSX125’e çok daha keskin, yeni bir duruş kazandırdı.

MSX125’in kesin olarak kanıtlanmış ve etkili 125 cc yakıt enjeksiyonlu motoru düzgün tork ve güç dağıtımı sağlıyor. Aynı zamanda motosiklet stili dört vitesli şanzıman ve debriyaj özelliğine de sahip. Güç aktarma paketi kompakt şasi dayanıklı çelik gövde, ters çevrilmiş ön çatal, mono amortisörlü arka süspansiyon, ön ve arka hidrolik disk frenleri ve geniş, düşük profilli lastiklerle 12 inç hafif tekerleklerle tamamlanıyor.

Orijinal MSX125’in bölmeli yapıya sahip depo kapağı ve gövdesi etrafına odaklanılan gelişimi boyunca dört patent başvurusu yapıldı.

MSX125 küçük olsa da dünya çapında satışları, marka bilinirliği ve kullanıcı memnuniyeti açısından etkisi büyük oldu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir