3 Şerit

Bundan sonraki sürücüsüz olacak

Yeni Mercedes E Serisi, isteğe bağlı olarak satına alınabilen ‘Drive Pilot’ özeliği sayesinde minimum sürücü müdahalesiyle, maksimum yol alıyor. Gerçek sürücüsüz araçlar yasal düzenlemeler yapılabilirse 2020’den sonra yollara çıkacak.

Mercedes Benz, geleceğin otonom otomobilinin bir öncüsü olarak kabul edebilecek yeni E Serisi’ni Türkiye’de 219 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu. Yeni araçlardan biri de test edilmek üzere Habertürk Gazetesi’ne gönderildi. Test için gönderilen otomobil 2,0 litre, 194 beygir gücünde, 400 Nm tork üreten, 9 ileri G tronic otomatik şanzımanlı oldukça verimli bir araçtı. Fabrika verisi, ortalama yakıt tüketimi 4,0 litre olarak açıklanan bu aracın, İstanbul’da 4,0 litrelik tüketim değerleri  imkansızsa da, 6’lı rakamları görmesi bile tatmin ediciydi. Ama otomobilde öne çıkan asıl yenilik ‘Drive Pilot’ özelliğiydi.

Mercedes-Benz-E-Class-2017-1600-41İsteğe bağlı olarak satın alınabilen bu özellik sayesinde yeni E serisi, her türlü yol koşulunda sadece önde giden araçla arasındaki mesafesini sürücü müdahalesi olmaksızın koruyarak gitmekle kalmıyor, aynı zamanda saatte 210 km hıza kadar şeridinde kalmayı başarabiliyor. Ayrıca manevra yaparken, hatta sürücünün elleri direksiyonun üzerinde olmasa dahi, yol şeritlerinin belirgin olması kaydıyla, kendiliğinden viraj dahi alabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir