3 Şerit

Her bisikleti kolayca elektrikli yapmanın yolu…

Elektrikli bisikletler epey bir süredir piyasada kendine yer edinmeye başladı. Fakat elektronik bisikletlerin satış rakamlarına bakınca yüksek fiyatları nedeniyle normal bisikletlerden geride kaldığı görülüyor. Bir grup girişimci GeoOrbital adı verilen tekerlek ile normal bisikletlilerin elektrikli hale getirilmesini ve elektronik bisiklet meraklılarını büyük bir masraftan kurtarmasını hedefliyor.

181b230090a716164ecc32ab5c1004e3_originalDaha önce SpaceX ve Ford için çalışan geliştiricilerin ürettiği bu tekerlek, normal bisiklete takılıyor ve bisikleti elektrikli hale getiriyor. 26 inç, 28 inç ve 29 inç seçeneklerinin bulunduğu tekerleğin 80 kilometre boyunca bisikletin saatte 30 kilometre hızla hareket edebilmesini sağladığı belirtiliyor. USB girişi sayesinde pedal çevrildiğinde ve frene basıldığında cihazların şarj edilmesi mümkün oluyor. Sunduğu bu özelliklerle dikkat çeken GeoOrbital’in bir de eksi yönü bulunuyor. Tekerin üzerindeki mekanizma nedeniyle bisikletin ağırlığı 5 ile 7 kilogram artıyor.

Çeşitli girişimler için fon toplayan Kickstarter sitesinde aradığı desteğe erişen projede tuzunuz bulunsun ve bir adet GeoOrbital’e bende sahip olayım derseniz 649 dolar gibi bir  destek vermeniz gerekiyor. Ürünün kasım ayında destekçilere ulaştırılacağı belirtiliyor.

Çinli telefon üreticisi olan Xiaomi ise geçtiğimiz ay akıllı  bisiklet üreteceğini duyurmuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir