3 Şerit

Son etabı Mareczko kazanırken Turkuaz’ı Gonçalves aldı

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Tur’unun 201,7 kilometrelik Marmaris-Selçuk etabının galibi Southeast takımından Jakub Mareczko olurken TUR’un genel klasman galibi ise Caja Rural takımından Jose Gonçalves oldu.

Geçtiğimiz hafta İstanbu-İstanbul etabı ile başlayan TUR 2016’nın en uzun etabı olan 8. etabı büyük heyecana sahne oldu. Yarışın büyük çoğunluğunda kaçış gurubu önderliğinde geçilirken Torku Konya Şekerspor’dan Muhammet Atalay yarış boyunca kaçış grubunda tutunmayı başardı.

Genel Klasman Lideri Jose Gonçalves

Genel Klasman Lideri Jose Gonçalves

Etabın bitimine 25-30 km kaldığında ana grubun yavaşlaması ve kaçış grubunun farkı 5 buçuk dakikalara kadar çıkartması acaba TUR 2016’da ilk kez kaçış grubu kazanabilecek mi sorularını gündeme getirse de İzmir il sınırına girilirken gelen 1. kategori tırmanışa doğru ana grup Lampre Merida ve Southeast takımlarının önderliğinde temposunu artırdı.

Ahmet Örken 5. sırada bitirdi

Muhammet Atalay’ın da bulunduğu kaçış gurubu yakalanırken, Selçuk’ta gerçekleşen finiş sprint ile son buldu. Sprint finişini Southeast’ten Jakup Mareczko kazanırken, bu sene kazandığı ikinci etap oldu. Torku Konya’dan Ahmet Örken’de ikinci kez ilk 10’da bitirerek bu etapta 5. sırayı almayı başardı.

Mayo klasmanları:

Turkuvaz Mayo (Genel Klasman): Jose Gonçalvez (Caja Rural)

Yeşil Mayo (Sprint Mayosu): Manuel Belletti (Southeast)

Kırmızı Mayo (Tırmanış Mayosu): Przemyslav Niemec (Lampre Merida)

Beyaz Mayo (Türkiye Güzellikleri): Lluis Mas Bonet (Caja Rural)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir