3 Şerit

Kapadokya’da Caja Rural ablukası

52.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 2. etap olan Kapadokya-Kapadokya etabına Caja Rural takımı damga vururken,Armenita Bilbao de Lopez etabın galibi oldu.

52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 154.1 kilometrelik Salcano Kapadokya – Kapadokya etabını Caja Rural Takımı’ndan Armenita Bilbao De Lopez 4 saat 18 dakika 52 saniye ile kazandı. Etap 6 sporcunun İstanbul-İstanbul etabında geçirdikleri kaza nedeniyle  116 bisikletçi ile gerçekleşti.Etapta ilk kilometreler toplu geçilirken,saate  45 kilometreyi aşan rüzgar sporcular  için daha etabın başından itibaren büyük bir güç sarf etmesine neden oldu.Caja Rural takımının start çizgisinden itibaren geliştirdiği strateji şüphesiz Pelle Bilbao’nun galibiyetinde büyük rol oynadı.

Türkiye’de ki ikinci galibiyet

Galibiyet sonrasında Türkiye turunu çok sevdiğini belirten Bilbao,Geçen yılın Türkiye Turunu genel klasmanda 42. olarak tamamlamış ve turun 6. etabı olan Denizli-Selçuk etabını kazanmıştı.

Ahmet Örken dikkat çekti

Dün ilk etabı kazanarak genel klasman liderliğine yerleşen Niemiec,Kapadokya etabını Bilbao’nun 9 saniye gerisinde bitirmesine rağmen turkuaz mayoyu kaptırmadı ve liderliğini devam ettirdi.Polonyalı bisikletçi yarınki Aksaray-Konya etabına turkuaz mayo ile başlayacak.Diğer yandan sprinter özelliğine rağmen bol tırmanışlı Kapadokya etabında kaçış grubunda kendine tek başına yer edinerek uzun bir süre tutunmayı başaran Torku Şekerspor’un bisikletçisi Ahmet Örken,son tırmanışta geride kaldı ve bitime 4.2 km kala geriye düşerek etabı 21. sırada tamamladı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir