3 Şerit

Festival sevenlere müjde! Kadıköy Bisiklet Festivali!

Baharın gelmesiyle birlikte İstanbul’da yaşayan insanlar için şehrin tadını en güzel çıkarabilecekleri zaman da geldi. Festival zamanları! Çeşitli festivallere ev sahipliği yapan şehir yeni bir festivale daha hazırlanıyor. İşte karşınızda alışık olmadığınız ama çok seveceğiniz bir festival. Kadıköy Bisiklet Festivali!

Bahar aylarının, ya da yaz mı desek, gelmesiyle birlikte şehirlerde yaşayan insanların hemen hemen hepsi hafta sonlarında ya da buldukları her fırsatta kendilerini dışarıya atıyorlar. Kimisi yeşil alanlarda keyif yapıyor, kimisi festivallere katılıyor, kimisi ise bisikletini kapmış uzun rotalardan dönüyor. İstanbullular için harika bir fırsatta Kadıköy Belediyesi Bisiklet Biriminden geliyor. Bisiklet festivali!

kadıköy bisiklet festivaliPeki bisiklet neydi?

Boş zaman aktivitesi mi? Bir spor dalı mı? Geçici bir heves mi? Yoksa sadece bir çocukluk hayali mi? ‪Sağlıklı yaşamamızı her fırsatta bize hatırlatan insanları veya dünyamıza vermiş olduğumuz zararı geri döndüremesekte bir dur diyebiliriz diyenleri ya da almış başını gitmiş benzin fiyatlarından sonra #‎ArabadaninBisikleteBin‬ diyenleri duymadınız mı? ‪#‎BuSeneninModasıBisikletOlsun‬ diyen Kadıköy Belediyesi ise insanlara bisikleti nasıl kullanabileceklerini gösterebilmek adına “Bisiklet Birimi”ni kuruyor.

Bisiklet Biriminin ilk çalışması ise Bisiklet Festivali oluyor. 19 Nisan Dünya Bisiklet Gününü kutlamayı düşünürken buradan yola çıkarak o haftayı bir festivale dönüştürmeye karar vermişler ve her günün çeşitli saatlerine bir çok etkinlik koymuşlar. Kimi etkinlikler herkese açıkken kimi etkinlikler kayıt yaptırmış kişiler için. 19 – 24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Kadıköy Bisiklet Festivali” için detayları ise www.kadikoybisiklet.org sitesinden takip edebilirsiniz.

Bu festivale Kadıköy’de oturan herkese tavsiye ederiz ve Avrupa yakasında oturan arkadaşlarını da götürmelerini dileriz. Yeni festivalimiz herkese hayırlı olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir