3 Şerit

Nefes kesen Parix Roubaix 2016’nın galibi Mathew Hayman!

1896 yılından bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl 114. kez düzenlenen Paris Roubaix izleyenleri heyecana boğan bir yarışa sahne oldu. Kazaların da damga vurduğu son 10 kilometresinin nefes kesen heyecana sahne olduğu 257,5 km’lik yarışı Orica GreenEDGE takımından 37 yaşındaki Mathew Hayman kazandı.

Fransa’nın Paris kentinden başlayarak Belçika sınırındaki Roubaix kentinde sonlanan bu köklü yarış her sene zorluğu ile dikkat çeken ve klasiklerin kraliçe yarışı olarak bilinen bir yarış. Arnavut kaldırımı yolları ve zorlu etabıyla “Kuzey’in Cehennemi” olarak adlandırılan Paris Roubaix, 2016 yılında da mükemmel bir yarışa sahne oldu.

En büyük 3 favori Boonen, Cancellara ve Sagan’dan ikisi geride kaldı. 

Yarış boyunca yaşanan kazaların ardından favorilerden “Spartaküs” lakaplı Fabian Cancellara’nın yarışın bitimine 45 km kala düşmesi ile hemen arkasındaki diğer favori Peter Sagan kazadan bisikletini zıplatarak inanılmaz şekilde kurtarmasına karşın ciddi zaman kaybetti. Önde diğer favorilerin içlerinde bulunduğu 10 kişilik bir ekip kaçış yaparken yarışın sonlarına kadar çekişme devam etti.

Yarışın bitimine 17 km kala geçilen Carrefour de l’Arbre arnavut kaldırım sektörü geçişinde Lotto Jumbo takımından Sep Van Marcke atak yaparak Etixx takımından Tom Boonen, MTN Qhubeka takımından Edvald Boasson Hagen, Orica GreenEDGE takımından Mathew Hayman ve Team SKY’dan Ian Stannard’a 10 saniye kadar fark atmayı başardı ancak bu farkı yalnızca 5 km koruyabilerek 12 km kala yeniden 4 kişilik bu gruba yakalandı.

Tom Boonen kazanan Hayman'ı yarıştan sonra kutladı.

Tom Boonen kazanan Hayman’ı yarıştan sonra kutladı.

Son 10 km’de atak üstüne atak

Son 10 km’de yarışı Veledrom sprinti ile bitirmek istemeyenler atak yaraparak 5 kişilik gruptan kopmaya çalıştılar. İlk olarak 7,5 km kala Sep Van Marcke denedi ardından SKY takımından Ian Stannard, yarışın bitimine 6 km kala bir atak yaparak gruptan kaçmaya çalışsa da grup onları bırakmadı. Sırayla 5 kişilik grupta herkes atak yaptı. Ancak ataklar sürekli olarak yakalandı.

Çok yüksek derecede heyecana sahne olan yarışta son 3 km’de Tom Boonen atak yaparak gruptan uzaklaşmayı başardı. 35 yaşındaki Tom Boonen’i 37 yaşındaki Mathew Hayman yakalayarak ikili bir grup oluşturdular ancak veledroma Van Marcke ile 3’lü olarak girdiler.

Veledromda yeniden 5’li grup oluşurken, son turda herkes sprinte kalktı. Ancak inanılmaz yarışı 37 yaşındaki bisikletçi Mathew Hayman kazandı. Tom Boonen ise 5. galibiyetini santimetrelerle kaçırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir