3 Şerit

Belçika’daki bisiklet kazasından üzücü haber

Belçika’da düzenlenen klasik yarışlardan olan Gent-Wevelgem yarışı sonrasında üzücü bir haber geldi. Yarışta düşmesi sonrasından kendisine motosiklet çarpan Belçikalı sporcu Antoine Demoitie hayatını kaybetti.

Son yıllarda bisikletlilere sıkça motorlu taşıt kullanıcılarının çarpması ile karşı karşıya kaldık. Bunlar ciddi yaralanmalar ve ölümlerle sonuçlanan kazalar doğurdu. Yarış içlerinde bile. Gent-Wevelgem yarışında da bu şekilde üzücü bir kaza yaşandı. Yarışın bitimine 115 km kala Sainte-Marie-Cappel’de diğer dört yarışçıyla kazaya karışan Demoitie, yere düştükten sonra yarışı takip eden motosikletten kaçamadı.

Motosiklet çarptıktan sonra Ypres’dei hastaneye kaldırılan 25 yaşındaki bisikletçi, ilerleyen saatlerde Lille’deki bir üniversite hastenesine nakledildi.

CenMvHaWQAAG1pL (1)Akşam saatlerinde takımı Wanty-Groupe Gobert, sporcunun sağlık durumunun aşırı derecede ciddi olduğunu belirtti ve ailesinin Lille’deki hastaneye geldiğini duyurdu.

Kötü haber ise TSİ 01.51’de geldi. AFP’ye konuşan bölge güvenlik basın sözcüsü Frederic Evrard, Demoitie’nin kaza sonunucunda hayatını kaybettiğini açıkladı. Evrard, yarış kameralarının olayı çekemediği belirtilirken, kazanın sebebiyetinin araştırılacağı da sözlerine ekledi.

Motorlu araçlar tartışılıyor
Bisiklet dünyası yaşanan üzücü olayın ardından motorlu araçların yarıştaki yerini tartışmaya başladı. Son dönemde sıkça yaşanan motosiklet kazalarının ardından güvenlik önlemlerinin artması gerektiği sosyal medyada dün geceden beri sıkça dile getiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir