3 Şerit

Kocaeli’nde öğrenci ve öğretmenler okula bisikletle ulaşacak

Bisiklet konusunda Avrupa’nın oldukça gerisinde kalan Türkiye’de 2015 yılı itibari ile atılan adımlar çoğalıyor. Bu adımlardan biri de bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak için Kocaeli’nin İzmit ilçesinde belediye tarafından yürütülen “Haydi Bisikletle Okula” projesi. Geçtiğimiz gün proje kapsamında öğretmen ve öğrencilere törenle bisiklet dağıtıldı.

İzmit’te Mehmet Ali Kağıtçı Stadı’nda, İzmit Nuh Çimento, Ford Otosan ve İnkılap ortaokullarındaki 568 öğrenci ile 155 öğretmene ”Haydi Bisikletle Okula’ projesi kapsamında bisiklet dağıtıldı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında 5 yıldır bisiklet dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.Dağıtıma bu sene öğretmenleri de dahil ettiklerini söyleyen Doğan, 5 bin öğretmene “Türkiye ve Avrupa’da ilk defa bisiklet hediye edeceklerini söyledi. Bugüne kadar toplamda 31 bin bisiklet dağıttıklarını ve kurdukları okul hizmet masasıyla eğitim kurumlarındaki eksiklikleri de giderdiklerini dile getiren Doğan, şunları da ekledi; “İzmit ve Türkiye daha güzel olacak.Bisiklette Avrupa’dan gerideydik, 30 yıldır onlar bisikleti kullanıyorlar. Geç kalmışız, hemen kolları sıvadık, çalışmalarımızı yaptık. Yetişip, onları geçeceğiz.”

Öğretmenlerin, öğrencilerin modeli olduğuna işaret eden Doğan, “Öğrenciler, bazen anne ve babasına ‘Öğretmenim öyle dedi’ diyor. Öğrenciler, öğretmeni model gördüğü için onlara da bisiklet veriyoruz. Onlar da kullansın istiyoruz. Onlara çok daha güzel şeyler layık.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından  5. sınıf öğrencileri ve öğretmenler bisikletlerini teslim aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir