3 Şerit

Audi ve Porsche 2016 Le Mans araçlarını tanıttı

Audi, koltuğunu geri almak için büyük yeniliklerle geliyor.

Le Mans 24 saat yarışına 3 ay, Dünya Dayanıklılık Şampiyonası WEC’in açılış yarışı olan Silverstone 6 Saat’e ise bir aydan az bir süre kalmışken, 2015 Le Mans ve WEC şampiyonu Porsche ve koltuğunu geri almak isteyen Audi yeni sezon otomobillerini birbiri ardına tanıttı.

Audi, yeni R18 e-tron quattro’da, geçtiğimiz yıla göre hem tasarım hem de teknolojik olarak ciddi yeniliklere gitmiş. Yeni regülasyonlara göre yüzde 10 daha az yakıt tüketmesi gereken araçta, mevcut mekanik enerji depolama sistemi, geçtiğimiz sezon Porsche’nin kullandığı lityum pil teknolojisiyle değiştirilmiş. Aracın değişen aerodinamik tasarımı hakkında ise Audi Sport teknik müdürü Jorg Zander’in açıklaması, yeni jeneratör ve pil ünitelerinin yer ihtiyacının daha fazla olduğu ve aerodinamik değişikliklerin de bunun üzerine yapıldığı yönünde.

Aracın baştan aşağı yenilendiğini belirten Zander, yeni sezonda çok daha mücadeleci bir araca sahip olacaklarını belirtti.

high_919_hybrid_2016_porsche_ag (2)

Porsche, mükemmelliğin peşinde

Rekabetin diğer tarafındaki Porsche ise, Prototip 1 sınıfına geri dönüşlerinin ikinci senesinde kazandıkları şampiyonluğun ardından, başarıyı tekrar etme amacıyla yeni sezona giriyor. Porsche, 919 Hybrid’de büyük yeniliklere gitmek yerine, hâlihazırda başarılı olan aracı mükemmelleştirme yoluna gitmiş gibi görünüyor. Yapılan iyileştirmeler arasında motor ağırlığının düşürülmesi, yakıt tüketiminin iyileştirilmesi ve hibrit sisteminin verimliliğinin artırılması yer alıyor.

Sürücü Kadroları

Her iki takım da, önceki senelerin aksine ikişer araçla yarışacaklarını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Audi’nin sürücü takımları, araçlardan birinde Andre Lotterer, Benoit Treluyer ve Marcel Fassler diğerinde ise Loic Duval, Lucas di Grassi ve Olivier Jarvis şeklinde. Porsche’nin 1 numaralı otomobili Timo Bernhard, Brendon Hartley, Mark Webber üçlüsüne emanet edilecek. Diğer araçta ise Romain Dumas, Neel Jani ve Marc Lieb yarışacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir