3 Şerit

Velotürk ekibi ON İletişim ile çalışacak

 

Bisiklet sevgisini büyüyerek devam eden bir iyilik hareketine dönüştüren sosyal sorumluluk oluşumu Velotürk, iletişim danışmanlığı hizmetini ON İletişim’den alacak.

VeloturkTürkiye genelinde ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet ulaştırmak,  onları sevindirirken spora teşvik etmek, sokakta oynayacakları bir oyuncağa sahip olmalarını sağlarken sağlıklı yaşamalarına destek olmak gibi hedeflerle 2014 yılında Sarper Günsal, Arda Türkmen, Okan Can Yantır, Berkem Ceylan ve Aydın Diricanlı tarafından kurulan sosyal sorumluluk oluşumu Veloturk, 2014 yılından bu yana 2.500 çocuğun bisiklet hayalinin gerçek olmasını sağladı.

Spor kültürü ve sosyal sorumluluk projeleri alanında fark yaratan Veloturk, kurulduğu günden bu yana St. Tropez, Berlin, Kopenhag, Gent ve Le Mans gibi önemli merkezlerde düzenlenen “GranFondo” yarışlarına katılarak hem Türkiye’de hem de Avrupa’da dikkatleri çekti.

Veloturk (4)Veloturk, yarattığı farkındalık sayesinde çok sayıda spor destekçisinin de dikkatini çekti. New Balance, Eren Holding, Oakley, Pegasus, Velux, AchitexMinerva, SuperStep, Nautica gibi önemli sponsorlarla işbirliği yapan takım, bu sponsorların bisiklet bağışlarıyla önemli sayıda bisiklet topladı. 2014 yılında Burcu Esmersoy ve Engin Altan Düzyatan’ın, 2015 yılında da Niyazi Erdoğan’ın Veloturk için tasarladığı tişört ve formaların satışından elde edilen gelirler de bisiklet alımı için oluşturulan bisiklet fonuna aktarıldı ve bu fon sayesinde ilk bisikletler çocuklara hediye edildi.

Veloturk, Türkiye’nin ilk amatör yol bisikleti yarışını da 2015 yılında Kapadokya’da düzenledi. Argeus Travel ile ortaklaşa düzenlenen “Veloturk GranFondo”ya 250 bisikletçi katılırken, yarıştan elde edilen katılım gelirleri de bisiklet alım fonuna eklendi. Veloturk, iki yıllık süreçte bu fon sayesinde toplamda 2.500 bisikleti; Soma, Bitlis, Tatvan, Nevşehir, Elazığ ve Muşlu 2.500 çocukla buluşturdu.

Veloturk_Bisiklet_Hediyesi (1)Veloturk, 2016 yılına da çok büyük hedeflerle başladı. 2015 yılında tek yarış olarak düzenlenen “Veloturk GranFondo” bu yıl; Tekirdağ, Kayseri ve Antalya’da koşulacak üç yarışla gerçekleştirilecek.

Velotürk, 2016 yılında resmi ürün satışlarına da devam edecek. Bu yıla özel olarak Niyazi Erdoğan tarafından tasarlanan forma ve tişörtlerin yanı sıra bisiklete gönül verenler, su matarası ve bileklik gibi ürünleri de satın alarak çocukların hayallerine ortak olabilecek.

ON İletişim, Veloturk’e iletişim danışmanlığı kapsamında medya ilişkileri, spor iletişimi ile sponsorluk iletişimi konularında danışmanlık hizmeti verecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir