3 Şerit

Prestij SX yola çıktı

Prestij SX, son 2 yıldır olduğu gibi hizmet sürecinde farklılık arayanların birinci önceliği olmayı hedefliyor. TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, “İşimiz, müşterimize her zaman en iyi aracı sunmak. Prestij SX’i konforuyla, güvenlik donanımıyla ve tasarımıyla tamamen yenileyerek pazara sunuyoruz. Son 2 yılın pazar lideri ürünümüz Prestij’in yeni versiyonu Prestij SX ile bu yıl da liderliği hedefliyoruz” dedi.

Prestij SX aracın tanıtımı 21 Mart Pazartesi günü Sabancı Center’da düzenlenen basın 1458558971_Din__er___eliktoplantısı ile yapıldı. Toplantıya TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, Satış Direktörü Murat Anıl, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Cüneyt Tekgül, Satış Müdürü Baybars Dağ, Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Ersan, TEMSA yetkili satıcıları ve çok sayıda Prestij kullanan firma sahibi katıldı.

9 yeni ürünün ikincisi Presitj SX

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, basın toplantısında yaptığı açıklamada her segmentte ürün sunabilen tek şirket olduklarına dikkat çekerek, “En fazla ürün çeşidi olan ve ürün lideri olan şirketiz. 2016 yılında ise 9 yeni ürünü pazara sunma hedefiyle yola çıktık. 9 yeni üründen ikincisi olan Prestij SX bugün sahaya iniyor. Midibüs pazarında lider ürünü yenilemek gerçekten cesaret isteyen bir durum. Çünkü kullanıcıyı yeniliklere alıştırmak her zaman kolay bir süreç olmayabiliyor. Ama TEMSA her zaman yeni ürün sunma konusunda cesaretli adımları atmayı başarmış ve bununla birlikte satış hacmini her yıl büyütmüş bir şirket” dedi.

11 binin üzerinde Prestij üretimi

TEMSA’nın 1992 yılında midibüs üretimine başladığını ve bugüne kadar 14 binin üzerinde Prestij aracı ürettiğini belirten Dinçer Çelik, “2015 yılında midibüs pazarında yüzde 30 artış yaşandı. TEMSA’nın pazar payı yüzde 29 seviyesinde oldu. 27 – 29 koltuklu midibüs segmentinde, 2014’te olduğu gibi 2015’te de yüzde 43 pay ile lider olarak tamamladık. 2016 yılında da yeni ürünümüz Prestij SX ile yine lider olacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Yıl zorluklarla başladı, umarız daha iyiye gider

2016’nın 2015’e göre daha düşük bir pazar seviyesi ile başladığını da belirten Çelik, “Ülkemizde yaşanan son gelişmeler, bu yılın başında araçlarda yaşanan regülasyon değişimi ve geçen yıla göre daha düşük bir pazar seviyesi getirdi. Ancak bu yılın ikinci yarısından sonra pazarda daha iyi bir seviye bekliyoruz” dedi.

Prestij yeni özellikleriyle de fark yaratmaya  devam edecek

Prestij SX’in birçok yeni özelliği bulunduğunu belirten TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:, “Prestij SX birçok yeni özelliğe sahip. Bu yeni özelliklerin tamamı müşterilerimize daha konforlu ve güvenli taşımacılık hizmeti sunmalarına katkı sağlamak için tasarlandı ve hayata geçirildi. Prestij zaten pazar lideri bir ürün. Ancak müşteriyi dinlediğinizde hep daha ötesi var. Biz de sık sık toplantılarda sahayı en iyi dinleyen marka olduğumuzu söylüyoruz. Prestij SX’te anlatacağım yenilikler de bunun bir sonucu aslında. Müşteri bizden istedi, biz de yaptık.”

1458559005_Prestij_SX_3Prestij SX’in yeni özellikleri; Ön ve arka yüz tasarımları

Prestij SX ön maske ve arka maske olarak ifade edebilen bölümleri Prestij SD’e göre daha farklı bir tasarımla ortaya çıktı. Ön maske 4 parça halinde. Bu yedek parça avantajı sağlıyor müşteriye. Yine ön tarafta blok far görünümü, 5’li LED DRL uygulaması, alanı artırılmış ön ızgara mevcut. Arka maske de 8 parça halinde yeni tasarıma sahip.

Sürücü konforu

Prestij SX’te sürücü konforu da düşünülerek yeni bir tasarım boyutu yapıldı. Küçük tuşların kullanımı ile dashboard yüksekliği azaltılıp, görüş açısı büyütüldü. Ergonomik tuş yerleşimi, manuel vites için modüler tasarım, sürücü ek cepleri de yeni Prestij SX’in yenilikleri arasında. Yolcuların el bagajlarını rahatlıkla koyabilmeleri için sol sepetlik bölümü eski Prestij’den farklı olarak arkaya kadar uzatıldı.

Şasi yapısı güçlendirildi

Prestij SX aracında yol tutuşu arttırmak için şasi yapısı güçlendirildi. Ayarlanabilir amortisör ile konfor ve yol tutuş optimize edildi. Bakım masrafları daha da düştü.

Güvenlik donanımları

Regülasyon gereği aracın fren sistemine EBS ve ESC eklemesi yapılarak aracın stabilitesi arttırıldı. Regülasyon gereği Şerit Takip Sistemi (LDWS) araca adapte edildi.

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, yeni Prestij SX’in ardından yine yepyeni ürünlerle bir araya gelmeye devam edeceklerini ve yılsonunda TEMSA’nın 25 ürünle pazarda olacağını vurguladı.

1458558053_88938_rp1

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir