3 Şerit

Alonso ölümden döndü, Rosberg kazandı

Formula 1’de 2016 sezonunun açılış yarışı en tehlikeli kazalardan birine sahne olurken, Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg yarışı birinci bitirmeyi başardı.

Her sezon olduğu gibi Avusturalya’nın Melbourne kentinde Formula 1 sezonunun açılış yarışı koşuldu. Ancak yarışa birincinin kim olduğundan çok 17. turda Fernando Alonso ve Gutierrez’in karıştığı kaza damga vurdu. Kazada Mcleren pilotu Alonso, Gutierez’e sol arka taraftan çarptıktan sonra önce çimlere ardından kum havuzuna girdi. Bu bölgeye yan şekilde giren Alonso’nun aracı havada takla atarak bariyerlere çarptı.

Alonso kullanılmaz hale gelen aracından yara almadan kurtulmayı başardı ve yüreklere su serpti.

Ferrari startta daha iyiydi, Mercedes kaldığı yerden devam etti

Kalkışta daha iyi bir pozisyon elde etmeyi başaran Ferrari pilotları, 4. sıradan başlayan Raikkönen 3. sıradan Vettel ve birinci ve ikinci sıralara yükseldiler. Vettel iyi bir yarış çıkartmasına karşın, pit stoplardaki stratejisi ve lastik seçimleri sebebiyle yarışı kazanamadı denebilir. Takım arkadaşı Raikkönen 23. turda motor arızası yaşayarak yarış dışı kalırken, Vettel de yerini koruyamayarak Mercedes pilotları Rosberg ve Lewis Hamilton’un ardından podyumun 3. basamağı ile yetinmek zorunda kaldı.

Avusturalya GP’sinin ilk 5 sırası

1- Nico Rosberg (Mercedes)

2- Lewis Hamilton (Mercedes)

3- Sebastian Vettel (Ferrari)

4- Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer)

5- Felippe Massa (Williams-Mercedes)

 

Fernando Alonso’nun korkutan kazası

https://youtu.be/tLvMGPqhCo4

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir