3 Şerit

Ford Trucks’tan Anlamlı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Videosu

 

Ağır ticari araç markası Ford Trucks, Dünya Kadınlar Günü’ne özel dijital kampanyasında Alanya’da kamyon şoförlüğü yapan Sebile Tekin’in hikayesine dokunarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemini vurguladı.

Güçlü kadınlar erkek egemen mesleklerde fark yaratmaya devam ediyor. İşte o kadınlardan biri olan Sebile Tekin, ağır ticari araç markası Ford Trucks’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel çektiği videonun başkahramanı oldu.

Alanya’da herkes tarafından “Hanımağa” lakabıyla tanınan kamyon şoförü Sebile Tekin, 13 yıldan uzun süredir kamyon şoförlüğü yapıyor. Eşiyle birlikte başarılı bir nakliyecilik şirketi yöneten 33 yaşındaki Tekin?, biri Ford olmak üzere 2 kamyona ve bir otobüse sahip. Eşi, şehirlerarası uzun yollara giderken, kendisi Alanya içinde sebze ve meyve taşıyor; ihtiyaç oldukça da İstanbul, Konya ve İzmir’e gidiyor.

Genç yaşta direksiyonun başında

Kendisini kamyon direksiyonunda görenleri hayrete düşüren Sebile Tekin, kamyon şoförlüğüne 19-20 yaşlarında başlamış. O zamanlar serasındaki fasulyeyi hale taşıtmak için insanlardan sürekli ricada bulunmak zorunda kalan Sebile, en sonunda uzun yol şoförü olan eşinden kendisine kamyon kullanmayı öğretmesini istemiş. İşte, o gün bugündür direksiyonun başında olan Sebile Tekin’in kamyon şoförlüğü hikayesi de böyle başlamış.

Ford Trucks, Sebile’nin mesajını kadınlara iletiyor

Cesaretli ve gözü pek bir karaktere sahip olan bu güçlü kadının hikayesini duyduktan sonra tüm Türkiye’yle paylaşmak isteyen Ford Trucks, Alanya’da Sebile Tekin ile birlikte gerçekleşen prodüksiyonda Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir video hazırladı. Videoda Ford kamyonunun direksiyonuna bu kez de kameralar için geçen Sebile Tekin, hayat hikayesini paylaştı.

İş hayatına adım atmaktan korkmamaları için kadınlara “Herkes kendi kalbinin ekmeğini yer.” mesajını veren Sebile Tekin, kararlı olduktan sonra her işin üstesinden geleceğine inanıyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine değinen dijital kampanyasıyla Ford Trucks, kadınların yapamayacağı hiçbir mesleğin olmadığının altını başarılı bir şekilde çiziyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir