3 Şerit

Ağustos sonuna kadar Ferrari bulunmuyor

Tıpkı dünyanın diğer büyük pazarlarında olduğu gibi Türkiye’de de lüks otomobil satışları hız kesmiyor. Öyle ki, dünyanın önde gelen süper spor otomobillerinden Ferrari, geçen yılın tamamında sattığı adeti bu yılın ilk üç ayında sattı ve Ağustos sonrasına sipariş almaya başladı.

Cenevre Otomobil Fuarı, tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Avrupalı müşterilerin ‘lüks otomobil’ arzusuna yönelik yeniliklere sahne oldu. Cenevre’deki lüksler, Türk otomobil severleri de yakından ilgilendiren türden araçlardı. Çünkü Türkiye’nin lüks araç tutkusu, Ferrari gibi milyon TL’lik araçların, tükenip yok satmasına neden olacak kadar ciddi boyutlara varmış görünüyor.

Türkiye’de Tofaş çatısı altında Ferrari ve Maserati markalarını temsil eden FerMas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, Ferrari’ye olan yoğun ilgiyle stoklarındaki tüm araçları sattıklarını, en yakın teslimatın ise ancak ağustos ayından sonra yapılabileceğini söyledi.

Geçen yılın toplamında 11 adet Ferrari satan FerMas, bu rakama yılın ilk üç ayında ulaşınca, 2016 satış hedefini 20 adet olarak revize etti.

700 bin Euro’luk GTC Lusso ekimde geliyor

Ferrari, spor Grand Tourer konseptinin yaşadığı büyük değişimi ortaya koyan yeni dört koltuklu modeli GTC4Lusso’yu Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttı. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3,4 saniyede gerçekleştiren ve 335 km/s’lik son hıza sahip 4 koltuklu Ferrari GTC4Lusso, 690 beygirlik V12 motoru ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle markanın yeni amiral gemisi olarak ön plana çıkıyor. FerMas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, yeni modeli ekim ayı itibarıyla Türkiye’de satışa sunacaklarını ve yaklaşık 700 bin Euro değerindeki modelden 2016 yılı için sadece 1 tane getireceklerini ifade etti.

Maserati Levante-2

Maserati’nin ilk SUV modeli Levante, Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı

Levante 210 bin Euro’dan başlayacak

2013’ün sonunda Ghibli ve Quattroroute’nin dizel versiyonlarının pazara sunulmasıyla atağa kalkan Maserati markası, gelecek aydan itibaren bu kez markanın ilk SUV’u Levante ile yepyeni bin müşteri kitlesine ulaşmaya çalışacak. Başlangıçta Ferrari tarafından geliştirilen 430 beygir gücünde, 3,0 litre hacimli vebenzinli bir V6 motorla satılacak olan Levante, haziran ayından itibaren yine 3,0 litre hacimli 275 beygir gücünde dizel V6 bir motora da sahip olacak. Geçen yıl Türkiye’de 75 adetlik bir satış rakamı yakalayan markanın bu yılki hedefi fiyatı 210 bin Euro’dan başlayan yeni modelinin de katılımıyla 100 adete ulaşmak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir