3 Şerit

Suzuki Baleno Cenevre’de tanıtıldı

 

Suzuki’nin yeniden atağa kalkmasını sağlayacak orta vadeli yönetim planı “SUZUKİ NEXT 100” çerçevesinde geliştirilen ilk model Yeni Baleno’nun Avrupa tanıtımı, Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi. Ayrıca Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Türkiye’deki Suzuki modellerinin fiyatlarını da ilk kez açıkladı.

Japon otomobil üreticisi Suzuki, bu yıl 86’ncısı düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda en yeni modeli Baleno’nun Avrupa tanıtımını gerçekleştirdi. Kompakt otomobil üretiminde uzmanlaşan ve bu konudaki iddiasını ürettiği otomobillerle ortaya koyan Suzuki, Baleno ile mücadele edeceği segmentte fark yaratacak. Tasarım, pratiklik, performans ve yakıt verimliliği anlamında B segmentinin en önemli modellerinden biri olmaya hazırlanan Baleno’nun yılın ikinci yarısında Türkiye’ye getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan, “SUZUKI NEXT 100” stratejisiyle üretilen modellerin markayı yeniden hak ettiği noktaya ulaştıracağını ifade etti. Suzuki’nin 2020 yılına kadar her yıl yeni bir model tanıtacağını belirten Karaarslan, “Önümüzdeki yıllarda otomotiv sektöründe en hızlı büyümenin, küçük SUV, kompakt SUV, B segmenti ve A segmenti modellerde gerçekleşmesi bekleniyor. Suzuki’nin ürün gamı da bu büyüyen segmentlerle birebir örtüşüyor. Vitara’nın yanı sıra, bu yıl içerisinde Türk tüketicisi ile buluşturmayı planladığımız yeni Baleno ile de Suzuki olarak hedeflediğimiz pazar payına ulaşmak için önemli bir fırsatı yakalayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Ümit Karaarslan, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Türkiye’deki Suzuki modellerinin fiyatlarını da ilk kez açıkladı. Suzuki Swift 49 bin 900 TL’den, Suzuki Vitara da 73 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

1456843618_Suzuki_BalenoBaleno yeni bir çağ başlatıyor

Kompakt otomobil üretimi konusunda sahip olduğu 60 yıllık tecrübeyi en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen Suzuki’nin bu doğrultuda geliştirdiği ilk otomobil olan Baleno hem marka hem de yer aldığı segment adına yeni bir çağın başlangıcını temsil ediyor. Daha sofistike ve olgun görünümünü, stil, geniş iç hacim ve eğlenceli sürüş karakteriyle birleştiren Baleno, akıcı tasarım felsefesiyle şekillendirildi. Suzuki’nin sıfırdan tasarladığı bir model olması itibariyle segmente iddialı bir giriş yapan Baleno, sahip olduğu yüksek teknolojili motor seçenekleri ile dikkat çekiyor. Yeni platformu sayesinde oldukça düşük bir ağırlığa sahip olan Baleno’da, yüksek gaz tepkisi ile oldukça sportif bir kullanım hissi sunan BOOSTERJET motor görev yapacak. Direkt enjeksiyon ve turbo sisteminin de desteği ile güçlü fakat aynı zamanda tutumlu karakteriyle öne çıkan 1.0 litre hacmindeki BOOSTERJET motor, 100 bg güç ve 170 Nm tork üretiyor. Manuel şanzımanın yanı sıra 6 ileri otomatik vites seçeneğinin de opsiyonel olarak tercih edilebildiği BOOSTERJET motor, 100 km’de ortalama 4.9 litrelik yakıt tüketim değerine sahip. Yeni nesil atmosferik DUALJET motor da Baleno’nun alternatif güç paketleri arasında yer alacak. 1.2 litre hacmindeki DUALJET motor sahip olduğu entegre motor destek ünitesi SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) ile yakıt tüketimine ve performansa katkıda bulunuyor. Bu sayede DUALJET motor 100 km’de ortalama 4 litre benzin tüketiyor. Suzuki’nin yeni global modeli olan Baleno, Hindistan’daki Maruti fabrikasında üretiliyor. Nisan ayından itibaren Avrupa’da yollara çıkmaya hazırlanan Baleno 100’den fazla ülkede satışa sunulacak.

Sürdürülebilir büyüme için: SUZUKI NEXT 1001456843623_Vitara_Umit_Karaarslan

Baleno dahil ürün gamındaki yeni modellerin, Suzuki’nin küresel anlamda uyguladığı ve markanın yeniden atağa kalkmasını sağlayacak orta vadeli yönetim planı “SUZUKİ NEXT 100” çerçevesinde, özel imalat mantığı ile üretildiğini söyleyen Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1950 yılından bu yana kompakt otomobil üretiminin uzmanlaşan Suzuki, önümüzdeki 100 yıl boyunca sürdürülebilir büyümeyi desteklemek amacıyla başlattığı “SUZUKI NEXT 100” orta vadeli yönetim planını hayata geçirdi. Suzuki’nin “müşteriye odaklanmayı” temel alan yeni stratejisi, üretimde kaliteyi artırmak, benzersiz ürünler yaratmak, teknolojik gelişim ve üretim yeteneğini artırmayı amaçlıyor. Bu stratejinin bir diğer önemli parçasını yeni platform stratejisi oluşturuyor. Rijitliği ve düşürülmüş ağırlığı ile öne çıkan yeni nesil platformun kullanıldığı Suzuki modelleri, düşük yakıt tüketimi, çarpışma güvenliği, iç hacim verimliliğinin yanı sıra; sürüş esnasında ihtiyaç duyulan yol tutuş, hızlanma ve frenleme konularında da beklentilerin üzerinde bir performans sunuyor. Önümüzdeki dönemde öncelikli olarak Suzuki’nin bu bilinçle ürettiği Baleno, Vitara ve Swift ile Türkiye’de yeniden markamızı hak ettiği noktalara ulaştıracağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir