3 Şerit

Küçük Renegade, koskoca Jeep’in “Amiral Gemisi” oldu

Geçen yıl satışlarını tüm dünyada yüzde 25 oranında artırarak 1,2 milyon adete çıkaran Jeep’in bu başarıyı yakalamasında ürün yelpazesinin en miniği Renegade’nin katkısı boyundan büyük oldu.

Dünyayı minik otomobillerle tanıştıran İtalyan’lar, dünyayı devasa otomobillerle tanıştıran Amerikalılara, ‘küçüğün de nasıl büyük olabileceğini’ gösterdiler. Fiat Grubu bünyesine katıldıktan sonra kaybettiği irtifayı hızla geri kazanan Jeep, bu başarıyı sanılanın aksine büyük araçlarıyla değil, ABD için minik sayılabilecek Renegade ile kazandı. Marka 2015’te tüm dünyada satışlarını yüzde 25 artırarak 1,2 milyon adete ulaştı.  Benzer satış grafiğini  Türkiye’de de yakalayan Jeep, 2014’te yüzde 100, 2015’te de yüzde 80 oranında büyüdü. Tofaş’ın çatısı altındaki Lancia, Alfa Romeo ve Jeep’in Marka Direktörlüğü görevine gelen Türker Gürtekin, küçük ebatlarına rağmen Renegade’i markanın amiral gemisi olarak tanımladı. 2015’te 2 bin 200 adet Renegade sattıklarını aktaran Gürtekin, 2016’da bu rakamın 3 bini geçeceğini kaydetti. Toplam satışların ise yüzde 15 büyüyeceği öngörüsünde bulundu. Jeep, Türkiye’de Tofaş çatısına girdikten sonra 2013’te 973 adet ile tarihinin en yüksek satışını gerçekleştirmişti. Marka, 2014’te 1.970, 2015’te ise 3 bin 500 adet araç sattı. Otomatik vitesli modelin 2015 Ekim’inde geldiğini hatırlatan Türker Gürtekin, 2016’nın bu versiyonda tam yıl olacağını ve satışlara büyük katkı sağlayacağını belirtti. Renegade satışlarının yüzde 60’a yakınını benzinli otomatik modeller oluşturuyor. Toplam dünya satışlarının 300 bin adedi Cherokee’den oluşurken 230 bin adet ile Wrangler ikinci sırada geliyor. Gürtekin, 2-3 yıl içinde Renegade satışlarının ikinci sıraya yükseleceğini ifade etti.

Google’da başarı hikayesi oldu

2016 Jeep Renegade ‘Dawn of Justice’ Special Edition.

2016 Jeep Renegade ‘Dawn of Justice’ Special Edition.

Türker Gürtekin, Renegade dünyada ilk defa internetten satışa çıkardıklarını ve burada gösterdikleri başarının Google tarafından başarı hikayeleri arasında anlatıldığını söyledi. Online satış hizmetine başladıklarında 3-5 tane satışın başarı olacağını düşündüklerini itiraf eden marka yöneticisi, bugüne kadar 890 kişinin aracı görmek için randevu aldığını ve bunlardan 150 tanesinin satışa döndüğünü anlattı. İnternetten satılan araçların 38 tanesi hiç deneme sürüşü yapılmadan müşteriye direk teslim edilmiş. Gürtekin, bayiye gelenlerin 2-3 bin lira gibi indirim alabildiğini hatırlatarak direk aracı alanların bu indirime bile ihtiyaç duymadığını vurguladı.

Batman’de “Renegade” dedi.

Yakında vizyona girecek olan Batman vs Superman: Dawn of Justice filminde Ben Affleck’in canlandırdığı Bruce Wayne, yani Batman da bir Jeep Renegade kullanarak hayranlarını şaşırtacak. Marka bu filmle birlikte bir de Jeep Renegade Down of Justice Special Etition’u satışa sunacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir