3 Şerit

Ford, Otosan ile Avrupa lideri oldu

Geçen yıl pazarın üzerinde bir büyüme kaydeden Ford Otosan, sadece Türkiye pazarının değil, Türkiye’de ürettiği araçlarıyla Avrupa ticari araç pazarının da lideri olmayı başardı.

Ford Otosan, pazarın rekor düzeyde büyüdüğü 2015 yılında, binek, hafif ticari ve ağır ticari araç satışları ile pazarın üzerinde büyüme kaydetti. Türkiye otomotiv pazarının ticari araç liderliğinin yanı sıra Türkiye ihracatının da lokomotifi olmaya devam etti. Ford, 2015 yılı Avrupa ticari araç liderliğini; Ford Otosan tarafından Türkiye’de üretilen ticari araçlarla elde etti.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün: “Son 5 yıldır sektörün ihracat şampiyonu unvanıyla ekonomiye net ihracatçı olarak katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Türkiye ticari araç ihracatının %65’ini biz yapıyoruz. 2015’te, bir önceki yıla göre %32 artışla 253.644 adet araç ihraç ederek kendi rekorumuzu kırdık. İhracat gelirimizi de geçen seneye göre %11 artırarak 3,9 milyar dolar ihracat geliri elde ettik. 2014 yılında 73 olan ihracat pazarı sayımızı, bu yıl 82’ye çıkartarak ihracat pazarlarımızda da büyüdük” dedi.

Ford’un Avrupa ticari araç satışlarındaki başarısına dikkat çeken Yenigün: “Ford da Avrupa’da 1 numaralı ticari araç markası oldu. 2011’de 7. sıradayken, 2015’te liderliğe yükseldi. 260 bin 400 adet ticari araç satışı ve %12,6 pazar payıyla Avrupa lideri oldu. Avrupa’da ticari araç pazarının bir önceki yıla göre %11,6’lık artış göstermesi de bu sonuçlarda etken oldu” diye konuştu.

İlk yüz yıllık şirket olacağız

Dijital dönüşümün Ford Otosan’ın öncelikleri arasında olduğu ifade eden Haydar Yenigün, “Otomotiv teknolojilerinin küresel oyuncusu haline geldiğimize ve önümüzdeki dönemde bu konumumuzu daha da pekiştireceğimize inanıyoruz. Türkiye’nin ilk 100 yıllık ve en güçlü sanayi şirketi olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Rakamlarla Ford Otosan’ın 2015 yılı

Infografik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir