3 Şerit

Moto Bike Expo’da Bajaj’dan Avrupa prömiyeri

 

Türkiye’de Kuralkan Holding çatısı altında temsil edilen dünyanın en büyük motosiklet üreticileri arasında yer alan Bajaj markası, kapılarını 25 Şubat’ta açacak olan Eurasia Moto Bike Expo 2016’da 5 yeni modeliyle yer alacak. Bajaj markasının Pulsar NS 150, Pulsar AS 150, Pulsar RS 200 modellerinin yanı sıra dört tekerlekli motosikleti QUTE da motosiklet severlerle buluşacak. Bajaj’ın nisan ayında yollara çıkacak olan yeni modeli Avenger 150 de fuarda ilk kez motosiklet severler ile buluşacak.

Bajaj RS200 (1)Dünyanın en büyük 3. motosiklet üreticisi olan Hintli Bajaj Auto’nun ülkemizdeki temsilcisi Kuralkan Holding, Eurasia Moto Bike Expo 2016’da en gözde modelleriyle çıkarma yapacak. Mevcut ürün yelpazesinde yer alan ve başarılı satış grafiğiyle dikkat çeken 3 modelin yanında Avrupa pazarına nisan ayından itibaren ilk kez Türkiye’de satışa sunulacak olan comfort cruiser sınıfındaki Avenger 150 ve dünya lansmanı Türkiye’de yapılan dört tekerlekli motosiklet Qute modelleri de motosiklet tutkunlarıyla buluşacak.

Bajaj'ın 4 tekerlekli motosikleti Qute

Bajaj’ın 4 tekerlekli motosikleti Qute

Bajaj Pazarlama ve Satış Müdürü Ekrem Ata, “Kuralkan Motorlu Araçlar Grubu olarak Eylül 2013’te dünyanın en büyük 3 motosiklet üreticisi arasında yer alan Bajaj Auto ile üretim ve ortaklık anlaşması imzaladık. 2014 yılı Mart döneminden itibaren de 3 ayrı sınıfa hitap eden 3 modelle Türkiye pazarına giriş yaptık. Kısa kısa bir süre içinde 123 bayi ve 135 servis sayısına ulaştık. Türkiye çapında 57 ilde yapılanmamızı tamamladık. Bu süreçte ‘sport’ sınıfında Pulsar 200 NS modelimiz ile pazar liderliği elde ettik. Bu yıl fuarda motosiklet severlerden gelen geri bildirimler doğrultusunda özellikle Pulsar model ailemize ağırlık verdik. Pulsar NS 150, Pulsar RS 200 ile birlikte yine aynı seriden çok amaçlı Pulsar AS 150 de standımızda olacak” dedi.

20151028113403_1Yeni Bir Sınıf: Comfort Crusier

Commuter ve Sport segmentlerindeki başarılarının yeni modeller için cesaret verici olduğunu ifade eden Ekrem Ata, yeni bir sınıfı da Türk kullanıcılarının beğenisine sunduklarını belirterek şunları söyledi: “Kullanım kolaylığı ve sürüş konforu anlamında yeni modellerin Türk kullanıcılarla buluşması için bir adım daha attık. ‘Comfort Cruiser’ sınıfındaki Avenger 150 modelimiz de ilk kez fuarda sergilenecek ve Avrupa lansmanı Türkiye’den yapılacak. Günlük kullanımın yanında keyif sürüşü için de ideal bir model olan Avenger 150’nin büyük beğeni toplayacağına inanıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz aylarda dünya lansmanı Türkiye’de yapılan dört tekerlekli motosikletimiz Qute da kullanıcılardan gelen istekler doğrultusunda bazı yeniliklerle fuardaki yerini alacak. Avenger 150 ve Qute ile fuar ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatacağız.”

Bu yıl da hedef büyüme

Ekrem Ata, 2015 yılında motosiklet satışlarının yüzde 8 daraldığına, ancak kaliteli markaların pazar paylarının yükseldiğine de işaret etti. 2015 yılında 165 bin 126 adet motosiklet tescili yapıldığını kaydeden Ata, şu bilgileri verdi: “2014 yılının aynı dönemine ise toplam 180 bin 38 adet tescil yapıldı. Yıl genelinde yüzde 8.2’lik bir daralma yaşandı. Ancak bu daralmanın Çin menşeili ürünlerde yaşandığını görüyoruz. Kalite seviyesi ve satış sonrası hizmet çıtası yüksek olan ürünleri satan markaların pazar paylarında önemli artışlar meydana geldi.” Bajaj’ın pazar payını en fazla artıran markaların başında geldiğini vurgulayan Ata, “Bajaj Türkiye 2015 yılında yüzde 51’lik büyümeyle pazar payını en çok arttıran markaların başında geliyor. Pazar payımız 2014 yılındaki yüzde 3.93’den 2015 yılında yüzde 5.93 seviyesine ulaştı. 2016 yılında da pazar payımızı asgari yüzde 10 olarak belirledik. 2017 yılında da bulunduğumuz segmentte liderlik hedefindeyiz. Ocak ayı rakamları da oldukça umut verici”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir