3 Şerit

Filo kiralama bireysel müşteriyle büyüyecek

Uzun dönemli kiralanmış araçlar bireysel müşterilerin de ilgi alanına girdi. Bakım, Motorlu Taşıtlar Vergisi, sigorta ve aracın ikinci eldeki değer kaybı gibi masraflardan sıkılan kullanıcılar, 3 yıllık kiralamada kâr bile edebiliyor

Operasyonel kiralama firması DRD, yatırımlarını uzun dönem bireysel kiralamaya yönlendiriyor. Markanın büyüme stratejisi olarak gördüğü uzun dönem bireysel kiralama için, 5 yıllık yatırım planını tamamladı. Bu doğrultuda geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği 945 milyon TL’lik yatırımla araç filosunu 26 bin adet seviyesine çıkaran DRD, 2016’da 1,3 milyar TL’lik yatırım yaparak araç parkını 32 bin adetler seviyesine çıkaracak. Bu yıl uzun dönem kiralanması hedeflenen 15 bin araçtan 3 bininin şahıslara verilmesi öngörülüyor.

Beş araçtan biri bireylere 

Gerçekleştirdikleri araştırmalarının bu yatırıma rehberlik ettiğini söyleyen DRD Genel Müdürü İlkay Ersoy, birçok mali ve operasyonel yükün, uzun dönem bireysel kiralama ile ortadan kalktığını söyledi. Ersoy, araç sahibi olurken, ilk yatırım maliyetinin yanı sıra sigorta, kasko, bakım, onarım, lastik, ikinci el değer kaybı gibi kalemlerin, bireysel uzun dönem kiralama ile ortadan kalkmasıyla, tüketicilere benzersiz alternatif bir çözüm oluşturduklarını vurguladı. 2016’da 1,3 milyar TL’lik yatırımla kiralık araç parkını 32 bin adete çıkaracak olan, DRD kiralayacağı 15 bin aracın da 3 binini bireylere verecek. Bugün her ay yaklaşık 150 adet bireysel Müşteriye uzun dönem araç kiralar hale geldiklerini anlatan Ersoy “Örneğin ayda 800 TL’ye  Linea, 1200 TL’ye Fluence’e binmek mümkün” diye konuştu.

3 yılda kara bile geçiriyor

İlker Ersoy, bireylere yönelik 2 ve 3 yıl süreli kiralamaların dünyadaki eğilimler paralelinde Türkiye’de de yepyeni bir pazarın gelişimine öncülük edeceğini kaydetti. DRD Genel Müdürü İlker Ersoy, bireylerin 3 yıl süreyle yapacağı uzun dönemli kiralamanın seçilen araca göre satın almayla başa baş geldiğini hatta bazı modellerde yüzde 15’e varan avantaj sağladığını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir