3 Şerit

Renault-Nissan ittifakı rekorlar ile devam ediyor

Dördüncü en büyük otomotiv grubu Renault-Nissan, Rusya ve Brezilya’daki ekonomik krize rağmen istikrarlı satışlarını açıkladı. Renault ve Nissan markaları ABD, Çin ve Avrupa’daki güçlü satış rakamları sayesinde tüm zamanların rekorunu kırdı. İttifak sıfır emisyon lideri olmaya devam ediyor; lansmanından bu yana elektrik motorlu araç satışı 300 bin adedi aştı.

Renault-Nissan İttifakı 2015 yılında, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Avrupa’daki rekor satışları sayesinde, 8 milyon 528 bin 887 adet ile 2014 yılına göre yaklaşık yüzde 1 daha fazla satış araç satışı gerçekleştirdi.

Renault Grubunu, Nissan Motor Co, LTD’yi, ve Rusya’nın AVTOVAZ’ını barındıran dünyanın en büyük dördüncü otomobil gurubunun toplam satışları Rusya ve Brezilya piyasalarındaki sert düşüşlere rağmen, 2014’den bu yana sabit kaldı.

Renault Nissan ve Rusya’nın en büyük üreticisi AVTOVAZ, dünyada satılan her 10 otomobilden 1’inin satışını gerçekleştiriyor.

Avrupa’nın en büyük üçüncü otomobil üreticisi olan Renault Grubu yüzde 1,6 oranında büyüyen bir pazarda, 2015’te dünya çapında 2014’ten yüzde 3.3 daha fazla bir rakam olan 2 milyon 801 bin 592 araç satışı gerçekleştirdi. Renault bu satış büyümesi üçüncü yıl üst üste gerçekleştiriyor. Dacia satışları yüzde 7.7 artışla, rekor bir satış olan 550 bin 920 araçtan oluşuyor.

Avrupa’nın en hızlı büyüyen markası Renault, 9.4 oranında artan pazarda yüzde 10,1 pazar payına ulaştı. Renault 18 yıl üst üste Avrupa’daki hafif ticari araç liderliğini koruyor.

Nissan Motor Co.Ltd satışlarını yüzde 2.1 arttırarak, dünya çapında bir rekor olan 5 milyon 421 bin 804 adet otomobil ve kamyon satışı gerçekleştirdi.  Nissan iki büyük pazar olan ABD ve Çin pazarlarının her birinde 1.25 milyon araç sattı. Infiniti, Amerika ve Çin dahil olmak üzere tüm önemli bölgelerdeki tüm zamanların satış rekoru sayesinde geçen seneye kıyasla yüzde 16 artarak 215 bin 250 adet araç sattı.

LADA marka otomobil satışı gerçekleştiren AVTOVAZ, Rusya pazarındaki durgunluk nedeniyle yüzde 31.5 düşerek 305 bin 491 araç sattı. Renault-Nissan ortaklığı, devlet şirketi olan Rostec ile yaptıkları ortak girişim aracılığıyla AVTOVAZ’ın çoğunluk hissesine sahip. Birlikte, Renault-Nissan İttifakı ve AVTOVAZ, Rusya’da her 3 otomobilden 1’inin satışını gerçekleştiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir