3 Şerit

Dünya Cyclo-Cross Şampiyonası’nda dopingli bisiklet şoku!

Dünya Cyclo-cross (Bisikletli Koşu) Şampiyonası’nda 23 yaş altı kategorisinde yarışan Belçikalı kadın bisikletçi Femke Van Den Driessche’nin bisikletinin fren bağlantı ayarına motor yerleştirdiği ortaya çıktı. Motorla yakalanan ilk bisikletçi olarak dünya spor tarihine geçen Van Den Driessche, kendi yaş grubunda Avrupa şampiyonu olmuştu.

Belçika’nın Heusden-Zolder kasabasında 10 Ocak tarihinde düzenlenen 2016 Cyclo-cross (Bisikletli Koşu) Dünya Şampiyonası’nda ortaya çıkan bir olay turnuvanın önüne geçti.

Kadınlar 23 Yaş Altı kategorisinde mücadele eden Femke Van den Driessche’nin bisikletinin fren bağlantı ayarına motor yerleştirdiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili haber yayıncı kuruluş Sporza ve Belçika basınında gün boyu tartışılırken, Dünya Bisiklet Birliği (UCI) Başkanı Brian Cookson, olayı doğruladı. “Gizleyecek bir şey yok, motor bulundu. Bunun ciddi bir teknolojik doping olduğunu düşünüyoruz” diyen Cookson, sporcu hakkında gereken işlemleri başlatacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda Spartacus lakaplı klasikler uzmanı olarak bilinen Fabian Cancellara hakkında da bisikletinde motor olduğu iddiaları ortaya atılmış ancak bu iddialar asılsız çıkmıştı.

Bir diğer iddia ise 2014 senesinde yere düştüğünde bisikleti dönmeye devam eden Ryder Hesjedal hakkında ortaya atılmıştı ancak onun da bisikletinin dönüşü ile ilgili bilimsel açıklama yapılarak konu kapatılmıştı.

Bisiklet sporu gün geçtikçe çıkan doping vakaları ve hileli galibiyetlerle gölgelenirken, bu olay da ciddi şekilde bisikleti lekeleyecek gibi görünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir