3 Şerit

Kar üstünde F1 mi?

Scuderia Toro Rosso pilotu Max Verstappen, Avusturya Alpleri’ndeki Hahnenkamm kayak yarışlarının tanıtımı için düzenlenen etkinlikte yer alırken Formula 1 otomobiliyle kar üstünde unutulmaz bir gösteriye imza attı. Red Bull Racing şov aracı bu gösteri için özel olarak hazırlandı. Özel yapım kar zinciri takılan araçta motor da baştan aşağı yenilenirken, sezon başlamadan F1 daha sezon başlamadan yıla damgasını vurdu.

Alp disiplininin en iyi sporcularını bir araya getiren Hahnenkamm Dünya Kupası Alp Turnuvası, geçtiğimiz günlerde Avusturya Alplerinde gerçekleşti. Avusturya’nın Tirol şehrinde bulunan Kitzbühel’deki efsanevi Streif kayak pistindeki Hahnenkamm kayak yarışlarının tanıtımı için düzenlenen etkinlikte Scuderia Toro Rosso pilotu Max Verstappen dağ manzarasının ortasında bir F1 otomobiliyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Verstappen kayak parkurunu Formula 1 aracıyla kat etti.

1453196605_RB_F1___1Red Bull Racing teknisyenleri, yarış otomobilinin lastiklerine Alp zirvesindeki ilk Formula 1 gösteri sürüşünün yapılabilmesi için özel yapım kar zincirleri taktı. Red Bull Racing’in dünya şampiyonluğu kazanmış F1 aracının arkasında metrelerce havalanan karlar, 3.500 izleyiciyi hayran bıraktı. Hollandalı pilot, 1.600 metrede izleyicilerin tezahüratları eşliğinde nefes kesici bir performans sergiledi.

F1 otomobil yarışı dağda özel kar zincirleriyle yol aldı

Scuderia Toro Rosso pilotu, Hahnenkamm’daki Red Bull Enerji İstasyonu’nda yaptığı açıklamada F1 aracını Alpler’in ortasındaki bir kayak pistinde sürmenin muhteşem bir his olduğunu anlattı ve “Gerçekten harikaydı. Otomobili parkurda tutmak oldukça zor oldu.” dedi. Hollandalı pilot Avusturya dağlarında karlı zeminde nasıl bu kadar iyi sürebildiği sorusuna ise: “Biz kesinlikle buz pateninde daha iyiyiz. Marcel Hirscher’in annesi de Hollandalı. Herhalde o da kayak yeteneğini ondan almış olmalı.” şeklinde cevap verdi.

Avusturya’nın Hahnenkamm dağında düzenlenen ve bir yarış otomobilinin ilk kez karlı zeminde kullanıldığı bu özel etkinliğe Avusturyalı eski F1 pilotu Gerhard Berger ve Red Bull Racing F1 Takımı’nın Avusturyalı Danışmanı Dr Helmut Marko da katıldı. Helmut Marko, “Biz bir şeyin neden gerçekleşmediğini değil, nasıl gerçeğe dönüştürülebileceğini düşünüyoruz. Red Bull bünyesine katıldığımdan beri artık çok az şeye şaşırıyorum. Ama bugün yapılan gösteri sürüşü gerçekten başkaydı.” diye konuştu.

Avusturya’nın Tirol bölgesinin efsanelerinden biri olan eski F1 pilotu Gerhard Berger ise Red: “Tirol’un güzel bir kasabası olan Kitzbühel benzersiz etkinliklerle ve elbette Red Bull ile bilinir. Max bu sezon harika yarışlar çıkardı. Böyle devam ederse bir gün Formula 1 Dünya Şampiyonu olacak.”
Alp Dağları’nın bir uzantısı olan Hahnenkamm Dağı’nda gerçekleştirilen “Max Verstappen ile Formula 1 gösteri sürüşü”nün belgeseli 26 Ocak’tan itibaren www.redbull.tv’den izlenebilecek.

One comment

  • Hakan GRL

    Milyar Dolarlık Organizayson Lastiklere Zİncir Takmıslar bi kış lastiği yapamamışlarmı . oldu olacak kar paleti takalardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir