3 Şerit

Avrupa’nın en çok satan iki tekerleklisi Vespa oldu

Son on yılda bir buçuk milyon Vespa satıldı;

1450256552_091_Vespa_SprintTasarımı ve teknolojisiyle İtalya’nın sembolü haline gelen Vespa, tüm dünyada büyük ilgi görmeye devam ediyor. 2005 yılından bu yana bir buçuk milyon satış rakamıyla Avrupa’nın en çok satan iki tekerleklisi olan İtalyan markası, önümüzdeki yıl 70. yaşını kutlayacak.

Kurulduğu günden bu yana Avrupa’nın en çok satan iki tekerleklisi Vespa önümüzdeki yıl 70. yaşını kutlayacak. Piaggio Group, 2015 yılsonu öngörüsü ile birlikte 2005’ten bu yana tüm dünyaya 1.500.000 Vespa scooter sevk edildiğini açıkladı.

1450256754_Ahmet_Sahir___kbalPiaggio Group’un Türkiye distribütörü Ferco Motor ise Vespa satışlarında Türkiye’de son 5 yılda 2 katından fazla bir artış olduğunu belirtti. Ferco Motor Genel Müdürü Sahir İkbal “Tüm dünyada satış rakamlarını her geçen yıl artıran Vespa Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Bir ikon haline gelen Vespa motosikletler bu yıl İstanbul’un gözde olan çeşitli noktalarında, anlaşmalı otel ve kafelerde kiralamaya açıldı. Artık daha fazla insan günlük, haftalık ya da yıllık olarak Vespa sahibi olabilecek” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir