3 Şerit

BMW’nin yeni küçük canavarı G 310 R

Tek silindirli, düşük ağırlığı, gücü ve dinamik performansı ile BMW’nin 500 cc altındaki ilk roadster modeli G 310 R motosiklet severler ile buluşuyor.

BMW G 310 R (K03)

G 310 R, BMW’nin en küçük hacimli Roadster modeli

BMW, EICMA motosiklet fuarında farklı bir motosikleti ile gözler önüne çıktı. BMW kalitesini öne çıkartarak sunulan yeni tek silindirli roadster modeli G 310 R modeli BMW’nin en küçük motor hacmine sahip roadster modeli olma özelliğini taşıyor. Tek silindirli motoruyla, dinamik bir sürüş sergileyebilen G 310 R, düşük ağırlığı ve bir BMW geleneği olan düşük yakıt tüketimi ile motosiklet severlerin gözdesi olmaya hazırlanıyor.

BMW’nin yeni modeli G 310 R, düşük ağırlık ve düşük yakıt tüketimin yanı sıra konforlu selesi, optimize edilmiş oturma pozisyonu ve motor performansı ile uzun yola çıkıldığında da yormadan ve yorulmadan başarılı bir performans ortaya koyabiliyor.

S 1000 R'dan ilham alan başarılı roadster tasarım anlayışı

S 1000 R’dan ilham alan başarılı roadster tasarım anlayışı

S 1000 R modelinden ilham alınan tasarım

BMW’nin dikkat çeken güçlü roadster motoru S 1000 R modelinden ilham alınarak tasarlanan yeni G 310 R, tasarımı, atletik yapısı, dinamik karakteri, kendine özgü yapısı ile birleştiriyor. Küçük ön far, karakteristik roadster yapısını sağlayan geniş deposu, dinamik tasarım anlayışını bir arada sunabiliyor. Kompakt yapısı ile atletik tasarımı bir araya getiren bu yeni motosiklette hem sportif kullanımı hem de düşük tüketim ile konforu bir arada isteyen motosiklet severleri hedefleyen BMW, komple bir motosiklet ortaya çıkartmayı başarmış.

BMW G 310 R (K03)Yenilikçi tek silindir motor bloğu

G 310 R’ın kalbinde yer alan 313 cc’lik tek silindirli sıvı soğutmalı elektronik yakıt enjeksiyonlu motoru ile yenilikçi teknolojileri bir arada topluyor. BMW’nin en küçük motor hacmine sahip roadsterı 9500 dd’de 34 hp güç ve 7500 devirde 28 Nm tork sunabiliyor. 158,5 kg’lık düşük denebilecek ağırlığı ile bu başarılı güç ve tork değerleri bir araya geldiğinde G 310 R, sportif bir küçük hacimli motor olarak dikkat çekiyor.

Bu düşük ağırlığı ve gücü konforlu selesi ve oturma pozisyonu ile birleştiğinde kolay kullanılabilir yapı da sunuyor. 785 mm’lik sele yüksekliği herkesin bu motosikleti rahatça kullanmasını sağlıyor. Bükülmez yapısıyla, çelik şasiye sahip olan G 310 R, önde baş aşağı süspansiyona ve arkada Motosikletin şasesi ile arka tekerleğin bribirinden bağımsız hareket etmesine olanak tanıyan swing arm sistemi sayesinde süspansiyon konforunu da en yüksek seviyede sunmayı başarıyor.

Sürücü konforu olduğu kadar artçı konforu da ön planda tutulmuş

Sürücü konforu olduğu kadar artçı konforu da ön planda tutulmuş

ABS standart olarak sunuluyor

Tüm BMW marka motosikletlerde olduğu gibi G 310 R modelinde de ABS standart olarak sunuluyor. Küçük hacmi ile başlangıç motoru olabilecek bir motosiklette bile 2 kanallı ABS sistemini sunan BMW güvenliği ön planda tutuyor. Önde tek disk ile radyal şekilde vidalanmış, kaliper ve disk freni 300 milimetre çapında ve mükemmel frenlemeyi garanti eder nitelikte. Arkada çift pistonlu kaliper ve 240 milimetrelik diski ile G 310 R başarılı frenleme sunuyor.

Düşük tüketime rağmen Türkiye’de fiyat belirsizliği

Bir BMW geleneği olarak sunduğu düşük tüketimi ile cep dostu olarak anılabilecek olsa ve düşük kullanım maliyetleri sağlasa da, fiyat konusunda belirsizlik hakim. 313 cc’lik motoru ile Türkiye’deki vergilendirme kanunları dolayısıyla yüksek vergi sınıfına girdiği için fiyatının ülkemizde çok da düşük olması beklenmiyor.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir