3 Şerit

Ford Sürüş Akademisi gençleri eğitiyor -Video-

Ford’un, dünya çapında gerçekleştirdiği ve 2015 yılında 5 bin genç sürücüye eğitim vermeyi hedeflediği sosyal sorumluluk projesi Ford Sürüş Akademisi, İstanbul’da Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyon pilotu Murat Bostancı liderliğinde eğitim verecek.

Türkiye’de bu kapsamda ücretsiz sunulan ilk eğitim olarak öne çıkan Ford Sürüş Akademisi,  5-7 Kasım tarihleri arasında İTÜ Ayazağa kampüsünde,  18-24 yaş arası genç sürücüleri eğitecek.

 

Ford Motor Company’nin 2003 yılında Amerika’da geliştirdiği güvenli sürüş eğitim projesi “Ford Sürüş Akademisi” (Ford Driving Skills For Life) bu yıl ilk kez Türkiye’de de genç sürücülere ücretsiz eğitim verecek. İTÜ Vakfı’nın katkılarıyla, 5-7 Kasım tarihlerinde İTÜ Ayazağa kampüsünde gerçekleşecek olan Ford Sürüş Akademisi eğitimleri, 3,5 saat sürecek., 4 aşamadan oluşan programda,  direksiyon başında SMS atma ve fotoğraf çekme gibi dikkat dağıtıcı davranışların ve alkollü araç kullanımının tehlikeleri de uygulamalı olarak gösteriliyor. Avrupa’da, 18-24 yaş arası gençlerin birinci ölüm nedeninin trafik kazası olması nedeniyle, Ford Sürüş Akademisi’nde; tehlike tanıma, direksiyon hakimiyeti, hız ve mesafe yönetimi gibi beceri geliştirme eğitimleri hem teorik hem de uygulamalı olarak veriliyor. Türkiye’yle birlikte ilk kez Danimarka ve Hollanda’da da uygulanacak olan proje; halen Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Romanya, Rusya, İspanya ve Birleşik Krallık’ta devam ediyor.

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk programla ilgili şunları söylüyor: “Ford’un yaptığı araştırmalar, dünya çapında 18-24 yaş arasındaki gençlerin başlıca ölüm sebepleri arasında trafik kazalarını göstermektedir. Genç sürücülerin deneyim eksikliğini gidermek amacıyla global olarak yürütülen ve gençler üzerinde belirgin pozitif etkileri görülen Ford Sürüş Akademisi projesinin Türkiye’de de genç sürücülerle buluşmasını arzu ettik. Türkiye’de ilk defa bu kapsamda ücretsiz bir eğitim sunuluyor ve bunun genç sürücülerin bilinçlenmesi ve trafikte daha güvenli seyahat etmeleri için son derece önemli olduğuna inanıyoruz.”

Castrol Ford Team Türkiye şampiyon pilotu Murat Bostancı gençleri eğitiyor

Ford Sürüş Akademisi,  her ülkenin önde gelen eğitim kurumlarıyla çalışıyor. Türkiye’de bu önemli görev; Türkiye’nin en önemli motor sporları simgelerinden biri olan Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyon pilotu Murat Bostancı tarafından gerçekleştirilecek. Türkiye tarihinde ilk defa Avrupa Ralli Kupası’nı kazanarak tarihe geçen Murat Bostancı, Ford Sürüş Akademisi kapsamında sürüş tecrübelerini ve bilgilerini genç sürücülerle paylaşacak.

8 ülkede, 27 farklı noktada, 133 Ford Sürüş Akademisi eğitimine katılan gençlerin neredeyse hepsi, eğitim sonrasında kendilerine güvenlerinin arttığını ve programı arkadaşlarına tavsiye ettiklerini belirtiyor. Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan Ford Sürüş Akademisi (DSFL) programına katılmak için 18-24 yaş arasındaki gençlerin www.fordsurusakademisi.com internet adresindeki formu doldurarak kayıt yapması yeterli olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir