3 Şerit

Volkswagen 11 Milyon aracı geri çağırıyor!

Volkswagen Grubu, sorunlu yazılımın yüklü olduğu 11 milyon aracın servislere geri çağırarak, durumun düzeltileceği açıklamasını yaptı.

Söz konusu yazılımın yüklü olduğu araçları satın alan otomobil sahiplerinin geri çağırma işlemini nasıl yapacakları konusunda henüz net bir bilginin olmadığı açıklamada, geri çağırılacak araçların yol ve sürüş güvenliğine ilişkin bir problemlerinin olmadığının da altı çizildi.

volkswagen-tdi-espana-01Şirketten yapılan açıklamada, geri çağırma operasyonunun ilk adımı “otomobil sahiplerinin konuya ilişkin bilgilendirilmesi olacak” denildi. Bu bilgi, araçlardaki yazılımın kısa sürede içinde değiştirileceği ve bu değişime kadar geçecek sürede araç, yolcu ya da sürücü güvenliğini tehdit edecek bir aksaklığın ortaya çıkmasının mümkün olmadığını içerecek.
Açıklanan aksiyon planına göre öncelikle Ekim ayında yasadışı yazılımın kullanıldığı markalarda nasıl bir teknik düzeltme yapılacağı ilgili devlet ve çevre kuruluşlarına anlatılacak. Daha sonra hafta ve aylarda Volkswagen, Audi, Seat ve Skoda müşterileri bu konuda bilgilendirilecekler. Bu süreç her markanın bulunduğu ülkedeki resmi internet siteleri üzerinden de takip edilebilecek.
Açıklamada 5 milyonunu Volkswagen markaları araçların oluşturduğu emisyon yazılımı değiştirilecek olan EA 189 tipi dizel motorun kullanıldığı 11 milyon aracın geri çağırma operasyonunun ne zaman başlayacağı ve ne kadar süreceğine ilişkin bir bilgi yer almadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir