3 Şerit

Continental ve BMW Grup’tan elektrikli işbirliği

Continental ve BMW Grup işbirliğinde içerisinde pilot proje olarak hayata geçirilen Elektrikli Kamyon, Münih’ten yola çıkıyor. Çevre dostu olarak nitelendirilen kamyon, yenilikçi 3. nesil lastikler ve ContiPressureCheck entegre lastik basıncı denetleme sistemiyle donatılarak mal taşımacılığında kullanılacak.

Uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, BMW ve lojistik ortağı olan SCHERM grubu işbirliğinde hayata geçirilen çevre dostu elektrikli kamyon projesinde 3. Nesil lastikler ve ContiPressureCheck™ entegre lastik basıncı denetleme sistemi kullanıldı. Ayrıca, geliştirilen bu yeni lastik basıncı denetleme sistemiyle birlikte lastikler artık daha dayanıklı ve ekonomik olacak. Elektrikli kamyon mal taşımalığında kullanılacak.

1443519920_Bild_2

Çevreyle dost elektrikli kamyon, elektrikli aktarma organları sayesinde sessiz çalışırken, uzun hizmet ömrüne sahip Conti EcoPlus HS3 ve Conti EcoPlus HD3 lastikleri ile donatıldığı için yakıt kullanılsa dahi tüketimi oldukça azaltıyor. E-kamyonda kullanılan Conti Hybrid HT3 R19.5 lastikler, özellikle bölgesel yol ve otoyollarda karma kullanım için geliştirildiğinden, hem şehir trafiğinde yaşanan sık dur kalk, hem de yerleşim bölgelerindeki virajlar için uzun yol şoförlerine ideal bir sürüş sağlamayı amaçlıyor.

ContiPressureCheck™ lastik basıncı denetleme sistemi elektrikli kamyonun lastik basıncını gerçek zamanlı ölçerek ve tüm lastiklerin mevcut basınç ve sıcaklık verilerini sürekli kabine gönderiyor. Aynı zamanda, ContiPressureCheck™ patlamaları önleyerek ve lastik gövdesinin değerini koruyarak taşımacılık şirketlerinin karbon ayak izini azaltıyor; çevreyle dost ve sürdürülebilir kılarak taşımacılık sektörüne olumlu bir katkıda bulunmayı hedefliyor

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir