3 Şerit

Sagan Dünya Şampiyonu!

Tinkoff – Saxo’nun Slovak bisikletçisi Peter Sagan bu sezonki formunu “Gökkuşağı Mayo” ile taçlandırarak dünya şampiyonu olmayı başardı.

Peter Sagan her sezon olduğu gibi bu sezon da klasiklerde ve klasikçi tarzı olan tüm etaplarda favori olarak gösteriliyordu. Bu sezon oldukça başarılı bir performans göstererek, hem turlarda takım arkadaşlarına yardımcı olarak hem de sprintleriyle pelotonun en güçlü sporcusu olarak dikkat çekti.

Yarışın 10 dakikalık özeti…

saganİkinci olma şanssızlığını Richmond’da kırdı

Bu sezonki dikkat çekici gücüne rağmen neredeyse katıldığı tüm organizasyonlarda ikinci sıranın müdavimi haline gelen Slovak yıldız, Pazar günü düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda da ortaya koydu ve “Gökkuşağı Mayo”ya hak kazandı. Amerika’nın Richmond eyaletinde düzenlenen ve 261.4 Km uzunluğunda olan Dünya Şampiyonası’nda son kilometre içerisinde Arnavut kaldırımlı yolda mükemmel bir atak ile rakipleriyle arayı açmayı başaran Peter Sagan finişi ilk sırada geçerek Michal Kwiatkowski’nin ünvanını elinden alarak Dünya Şampiyonu oldu.

Sagan; “Bence bu benim elde ettiğim en büyük başarı. Çok mutluyum çünkü La Vuelta a Espana’dan sonra 3 hafta boyunca çok fazla fedakarlıklar yaparak çalıştım ve bunu başardım. Bu inanılmaz” diyerek performansını değerlendirdi.

Finişe ikinci sırada Orica Greenedge takımının Avusturalyalı sprinteri Michael Matthews gelirken üçüncü sıra ise Litvanyalı Ramunas Navardauskas’ın oldu. Geçen senenin şampiyonu Polonyalı Kwiatkowski ise 8. Sırada kaldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir