3 Şerit

4. Antalya Uluslararası Bisiklet Festivali başlıyor

Antalya Bisiklet Festivali Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek Antalya Uluslararası Bisiklet Festivali, 1-4 Ekim tarihleri arasında bisiklet severleri bir araya getirecek.

190238Manavgat İlçesi’nde ‘Doğa’ temasıyla yapılacak festivale yerli ve yabancı 350’den fazla bisikletçinin katılımı bekleniyor. Bisikletçiler, üç gün sürecek festival boyunca doğal güzellikler arasında ki  Oymapınar Baraj (67 km), Aspendos Antik Tiyatrosu (89 km) ve Gizli Cennet (66 km) rotalarında pedal çevrilecek.


Antalya-32

“Çevre dostu bisiklet”

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Yıldız Güder, “Bisiklet severleri, Antalya bölgesindeki büyüleyen doğa ile tarihi zenginliklerle buluşturacağız. Bisiklet turu öncesi Manavgat Kültür Merkezi’nde bir de ‘doğa’ ve ‘çevre dostu bisiklet’ temalı fotoğraf- pul koleksiyonu sergisi açılacak. Festivalin amacı, bisiklet sporunu 7’den 70’e herkese sevdirmek, kullanımının yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktır. Renkli, keyifli, neşeli bir festival olacağına inanıyoruz” dedi.

 

Kayıtlar 1 Ekim’de son buluyor
Antalya Bisiklet Festivali Derneği Genel Sekreteri Işıl Tutucu ise bisiklet turuna katılacakların 1 Ekim saat 14.00’e  kadar kayıtlarını yaptırmalarını gerektiğini söyledi. Tutucu, “Aynı gün katılımcılarla bisikletle turizm bölgesi Side’deki Apollon Tapınağı’nı gezeceğiz. Yine aynı günün  akşamı Manavgat’ta bisikletlerle şehir turu yapılacak” dedi.

manavgat-bisiklet-festivali-basliyor0327c4351a
Start 2 Ekim’de
3 gün sürecek 3 etaplı bisiklet turunun startının ise 2 Ekim’de saat 08.30’da verileceğini kaydeden Tutucu, “Doğanın içinde eşsiz bir macera yaşayacağız. Katılımcılarımız kamp alanında çadırlarında kalacak. Her turun sonunda yine kamp alanına dönecekler. Amacımız hem bisiklet kullanımını özendirmek hem de Antalya’yı ve Manavgat’ı tanıtmak” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir