3 Şerit

Singapur’da piste seyirci girdi, Hamilton yarış dışı kaldı, Vettel birinci bitirdi

Formula 1 Singapur Grand Prix’inde ilk önce kaza sebebiyle, sonra bir seyircinin yürüyerek piste girmesi sebebiyle olmak üzere iki kez güvenlik aracı eşliğinde gidildi. Hamilton’un da yarış dışı kaldığı aksiyonu bol yarışı ise Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı.

Sezonun 13. yarışı kazalar ve mekanik sorunlara sahne olurken, yarışa pole pozisyonundan başlayan Sebastian Vettel yerini kaybetmeyerek 1. sırada damalı bayrağı görmeyi başardı. 4 dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot, Ferrari’ye Temmuz 2012’den sonra ilk pole pozisyonunu getirerek Mercedes’in 23 yarışlık serisini sona erdirmişti. Singapur’da aldığı bu sezonki 3. birinciliği ile Mercedes’in 34. turda yarış dışı kalan İngiliz pilotu Lewis Hamiltonla arasındaki puan farkını 49’a indirdi.

Yarışı Red-Bull Renault pilotu Daniel Ricciardo ikinci bitirirken, Vettel’in takım arkadaşı Kimi Raikkönen ise 3. sırada damalı bayrağı gördü.

23642057Yarışın beklenmedik misafiri

38. turda çok ilginç bir olay meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi adeta deniz kenarında dolaşır gibi piste araçların arasına dalarak yürümeye başladı. Daha sonra bir ilerideki boşluktan kendi kendine dışarıya çıktı. Görevlilerin müdahale edememesi yarışa damga vurdu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir