3 Şerit

Türkiye Grand Prix’si Kasıp Kavurdu!

Geçtiğimiz aylarda F1 takviminde Koronavirüs sebebiyle açılan boşluğa alındığı belirtilen Türkiye GP’si her motor sporları meraklısı tarafından uzun bir süredir bekleniyordu. Sonunda, takvimler 15 Kasım Saat 13:12’yi gösterdiğinde ışıklar söndü ve Formula 1 Türkiye GP’si başladı.

58 tur süren yarışı pole pozisyonunda başlayan Lance Stroll yarışı 36 tur önde götürdü, ancak ıslak zeminde yaptığı ikinci pit stop ile geriye düşerek galibiyetin çok yakınından dönerek kaybetti. Yarışı 6. Sıradan başlayan Lewis Hamilton kazanarak 7. Şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Heyecan ve gerilim dolu yarışta Ferrari bu seneki performansının çok üstünde bir yarış koşarak Vettel ile podyumun 3. Basamağını aldı. Ferrari’nin genç pilotu Charles Leclerc, 3. İken son virajda önünde giden Perez’e atak yaptı ancak atağına tutunamayıp 3. Lük pozisyonunu da arkasındaki takım arkadaşı Sebastian Vettel’e kaptırdı.

Bu yarışla birlikte kendini tarihe bir kez daha altın harflerle kazıtan Lewis Hamilton bu galibiyetiyle resmen Formula 1 tarihinin istatistiksel olarak en iyi pilotu oldu. Schumacher in efsanevi 7 şampiyonluk ve 91 galibiyet rekorunu geçmiş oldu.

Lewis Hamilton;

  • 7 Şampiyonluk
  • 94 Galibiyet
  • 97 Pole
  • 163 Podyum
  • 3738 Puan (kariyer)

İle rekorları birer birer topladı.

Hemen hemen her pilotun spin attığı yarış kimileri için de hiç iyi bitmedi, 2. Ve 4. Sıradan başlayan RedBull pilotları, 6. Ve 7 olarak yarışı bitirdiler. Galip Hamilton’ın takım arkadaşı Valtteri Bottas ile çok kötü bir startın artından 9. Başladığı yarışı 14. Olarak tamamladı. Bottas puan farkını kapatamayarak şampiyonluğu da resmen Lewis’e kaptırmış oldu.

Yarışta İlk 10 Şu Şekilde;

  1. Lewis Hamilton
  2. Sergio Perez
  3. Sebastian Vettel
  4. Charles Leclerc
  5. Carlos Sainz
  6. Max Verstappen
  7. Alex Albon
  8. Lando Norris
  9. Lance Stroll
  10. Daniel Ricciardo

Bu harika yarışa start öncesi şov yapan Solo Türk de damgasını vurarak tüm dünyada izleyenleri etkiledi. Bu yarışın organizasyonu için sayısız emek veren Intercity İstanbul Park yetkililerine, çalışanlarına; bu yarışı himayesi altına alan Cumhurbaşkanlığı’na, bu spora gönül veren ve bu sporun tekrar ülkemize gelmesini sağlayan herkese 3serit.com ekibi olarak çok teşekkür ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir